News

Au murit la nuntă! Incendiul devastator a luat viața a cel puțin 100 de invitați

Și-au găsit sfârșitul la petrecerea de nuntă. Flăcările imense au luat viața a cel puțin 100 de persoane. Câți răniți sunt.
27.09.2023 | 21:57
Au murit la nunta Incendiul devastator a luat viata a cel putin 100 de invitati
Și-au găsit sfârșitul la petrecerea de nuntă. Flăcările imense au luat viața a cel puțin 100 de persoane. Câți răniți sunt. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Au murit la nuntă! Incendiul devastator a luat viața a cel puțin 100 de invitați. Presa locală a anunțat că printre victime e posibil să se afle chiar cuplul care își unise destinele în fața lui Dumnezeu și a persoanelor apropiate.

Și-au găsit sfârșitul la petrecerea de nuntă. Flăcările imense au luat viața a cel puțin 100 de persoane. Câți răniți sunt

Și-au găsit sfârșitul la petrecerea de nuntă. Flăcările imense au luat viața a cel puțin 100 de persoane, care se aflau într-un restaurant din orașul Bakhdida, Irak, unde sărbătoreau marele eveniment. Din păcate, estimările arată că sunt mai mulți răniți.

ADVERTISEMENT

Potrivit BBC, primele informații spun că peste 150 de oameni au suferit arsuri și răni grave, după ce un incendiu puternic a izbucnit chiar în timp ce mirii dansau. La momentul respectiv au fost aprinse și mai multe focuri de artificii.

O echipă venită la fața locului a declarat că sunt șanse mari ca dezastrul să fii pornit de la panourile inflamabile din locație care au fost alimentate de foc. Mai mulți martori spun că acestea au alimentat incendiul.

ADVERTISEMENT

Părți din tavan au fost cuprinse de flăcări și au căzut pe invitați. Mai multe ambulanțe au sosit la fața locului pentru a prelua răniții și pentru a-i transporta la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea,  pompierii au acționat pentru salvarea a cât mai mulți nuntați.

Aceștia au căutat supraviețuitori inclusiv sub clădirea prăbușită care s-a făcut una cu pământul. Ultimele imagini surprinse de invitați sunt când mireasa și mirele dansează. Filmările au fost postat de jurnaliștii irakieni.

ADVERTISEMENT

„Incendiul a dus la prăbușirea unor părți ale halei ca urmare a utilizării materialelor de construcție foarte inflamabile și ieftine, care se prăbușesc în câteva minute când izbucnește incendiul”, a declarat Direcția de Apărare Civilă a Irakului.

Mărturiile cutremurătoare are celor care au scăpat

„Nu am putut vedea nimic”, a declarat un tânăr de 17 ani pentru AFP, care a scăpat din fața flăcărilor din restaurantul unde se desfășura nunta. „Ne sufocam, nu știam cum să ieșim”, a mai spus acesta, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

„Am văzut focul pulsand, ieșind din sală. Cei care au reușit au ieșit și cei care nu s-au blocat. Chiar și cei care și-au croit drum. au fost rupte”, a spus altcineva pentru Reuters. „Focurile de artificii au început să urce în tavan, toată sala a luat foc”, a adăugat o altă invitată de la nuntă.

„Când [incendiul] a avut loc, mama mea era în baie. Nu am putut-o găsi după. Mi-am căutat fiica, fiul, soția, tatăl meu și nu i-am găsit. Au dispărut”, a mai povestit un supraviețuitor al incendiului devastator.

Nuntă, urmată de un doliu masiv

Nunta din Irak a fost urmată de un doliu masiv. Foarte multe dintre cele aproape 100 de persoane au fost conduse pe ultimul drum de rude. Acestea au purtat tablouri cu chipurile celor care au decedat în incendiul de proporții.

Ulterior, oamenii legii au arestat 9 dintre angajații restaurantului, dar și pe proprietarul localului. Ancheta este în curs pentru a se afla cum s-a produs cu exactitate incidentul și de unde au plecat flăcările.

ADVERTISEMENT