Sport

Anunț șoc în lumea fotbalului. Pierre-Emerick Aubameyang își lasă echipa fără golgeter!

Atacantul lui FC Barcelona, Pierre-Emerick Aubameyang, a luat decizia de a se retrage din echipa națională. Forul din Gabon a anunțat că nu se va mai baza pe el în preliminariile viitoarei ediții a Cupei Africii.
18.05.2022 | 23:57
Anunt soc in lumea fotbalului PierreEmerick Aubameyang isi lasa echipa fara golgeter
Pierre-Emerick Aubameyang și-a anunțat retragerea din echipa națională. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pierre-Emerick Aubameyang a jucat, la nivelul echipelor de juniori, pentru Franța. Ulterior, atunci când a trecut la seniorat, a optat pentru naționala Gabonului. Iar in 2015 a devenit primul gabonez desemnat Fotbalistul African al Anului. Performanță reușită recent de Sadio Mane. Dar acum pune punct.

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut”, a spus Aubameyang

Aubameyang a fost căpitanul echipei naționale a Gabonului în ultima perioadă. Și este recordman all-time în ceea ce privește numărul de goluri pentru selecționata ”panterelor”. El a înscris de 30 de ori în cele 72 de selecții strânse din 2009 încoace.

ADVERTISEMENT

Între acestea se numără și cel dintâi al istoriei echipei africane la turneul olimpic. Se întâmpla la Londra, în 2012.

Ajuns la 32 de ani, probabil că-și dorea ca ultima prezență în reprezentativă să fie la Cupa Africii a Națiunilor din acest an. Dar înainte de primul meci al Gabonului, a contractat Covid.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după aceea, cum evolua la Arsenal, s-a întors în nordul Londrei, pentru alte teste medicale. Pentru că fusese diagnosticat cu ”leziuni cardiace”.

În cele din urmă s-a descoperit că nu era o problemă gravă. Și că va putea juca. Mikel Arteta nu i-a acordat însă credit și, în ultima zi de de mercato, a plecat la FC Barcelona. Echipă pentru care a marcat de 13 ori în partea a doua a sezonului.

ADVERTISEMENT

Acum, evoluția la echipa catalană reprezintă singura sarcină. Pentru că a anunțat forul din Gabon că a decis să se retragă. ”Căpitanul Panthers nu va mai fi alături de națională pentru următoarele calificări, a căror fază finală este programată în Coasta de Fildeș.

Atacantul lui FC Barcelona a decis să-și încheie cariera internațională și a trimis o scrisoare către Federația Gaboneză de Fotbal (FEGAFOOT) pe 17 mai 2022”, spune comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

Și jucătorul a oferit o declarație publică: ”După 13 ani în care mi-am reprezentat țara cu mândrie, anunț că pun capăt carierei internaționale.

Aș dori să mulțumesc poporului gabonez și tuturor celor care m-au susținut în vremuri bune și rele.

Voi păstra multe amintiri frumoase, cum ar fi ziua în care am debutat, sau ziua în care m-am întors din Nigeria cu Balonul de Aur african. Celebrarea acestui moment alături de fani a fost un moment de neuitat.”.

ADVERTISEMENT