Life

Aurel Pădureanu, în lacrimi după moartea lui Nelu Ploieșteanu: “Să îl lase în biserică, nu cum au făcut cu Cornelia!”

02.04.2021 | 10:28
Aurel Padureanu in lacrimi dupa moartea lui Nelu Ploiesteanu Sa il lase in biserica nu cum au facut cu Cornelia
ADVERTISEMENT

Moartea lui Nelu Ploieșteanu a venit ca un șoc pentru Aurel Pădureanu! La câteva zile după ce a condus-o pe ultimul drum pe Cornelia Catanga, muzicianul a primit cu durere vestea dispariției bunului său prieten, Nelu Ploieșteanu.

Soțul Corneliei Catanga plânge de azi dimineață, de când a aflat că inima lui Nelu Ploieșteanu a cedat.

ADVERTISEMENT

Pe cei doi îi lega o prietenie de 50 de ani, iar Aurel Pădureanu a mărturisit, pentru FANATIK, că și-ar dori ca Nelu Ploieșteanu să aibă parte de o înmormântare creștinească și să fie primit în biserică, deși inima i-a cedat din cauza complicațiilor suferite în urma infectării cu COVID-19.

Aurel Pădureanu, apel după moartea lui Nelu Ploieșteanu: “Să îl lase în biserică!”

“Îmi pare rău, Nelu Ploieșteanu, prietenul meu de 50 de ani, și al meu, și al Corneliei nu mai este. Părerea mea ar fi – dar nu am cu cine să vorbesc- să fie dus în biserică, să îl lase pe el, dacă pe soția mea nu au lăsat-o. Măcar el ar trebui, a fost un artist mare și se duc artiștii mari. Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au fost cei mai mari artiști ai muzicii lăutărești.

ADVERTISEMENT

Ar trebui lăsat în biserică, nu cum au făcut cu soția mea! Toată viața nu o să uit treaba asta, până când nu m-oi duce lângă ea”, a spus Aurel Pădureanu, pentru FANATIK.

Nelu Ploieșteanu, testat pentru COVID-19, înainte să fie ridicat de la morgă

Cântărețul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, a murit vineri, la vârsta de 70 de ani. Se afla internat din 13 martie la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde a ajuns în stare gravă, la doar câteva zile, după ce a ieșit pe semnătură din spital. Fusese diagnosticat cu COVID-19, dar nu credea în boală. A refuzat să primească tratament în spital până în momentul în care starea i s-a deteriorat și a a ajuns direct la Terapie Intensivă, unde a fost intubat.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a aflat că, astăzi, familia lui Nelu Ploieșteanu a depus o cerere prin care solicită ca artistul să fie testat, înainte de a ridica trupul neînsuflețit din spital, pentru a-l putea înmormânta fără a i se impune regulile celor care mor răpuși de COVID-19. Solicitarea urmează să fie analizată și aprobată sau nu de procuror.

Cine a fost Nelu Ploieșteanu

Pe numele real Ion Mitrache, Nelu Ploieșteanu a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România. A început să cânte imediat după moartea tatălui și la 18 ani deja câștiga primii bani, de la nunți, botezuri și alte evenimente. Visa de atunci să devină bogat și a reușit. După armată, în 1970, s-a mutat în București la o rudă și, vreme de câteva luni, a cântat la Teatrul de revistă Ion Vasilescu, unde l-a avut ca dirijor pe Ion Albeșteanu.

ADVERTISEMENT

În 1979 a plecat prima dată într-un turneu în afara țării – în Franța, Italia, Belgia și Olanda. Au urmat alte turnee, dar din 1996 a refuzat să mai plece din țară pentru a cânta.  Și-a desfășurat activitatea în mai multe restaurante renumite din București.

După 1990 a lansat 18 albume, iar cele mai importante colaborări le-a avut cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache. Viața personală a lui Nea Nelu, așa cum îi spuneau prietenii, a fost tumultoasă. I-a plăcut să iubească și escapadele lui amoroase extraconjugale au ținut primele pagini ale publicațiilor. A avut cinci copii – patru fiice, un fiu. Singurul său băiat, Mihăiță, era grav bolnav și a murit în aprilie 2018.

ADVERTISEMENT