News

Aurelian Bădulescu câștigă procesul cu Piedone, pe care l-a numit hoț și criminal. ”Îmi pare rău pentru el”

Aurelian Bădulescu a câștigat definitiv procesul cu Cristian Popescu Piedone, care îi ceruse 50.000 de euro pentru calomnie. Fostul viceprimar spune acum că regretă scandalul.
19.10.2022 | 11:03
Aurelian Badulescu castiga procesul cu Piedone pe care la numit hot si criminal Imi pare rau pentru el
Aurelian Bădulescu a câștigat procesul cu Piedone, care îi ceruse despăgubiri de 50.000 de euro pentru calomnie și insultă / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cristian Popescu Piedone a pierdut procesul cu Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor PSD din Consiliul General. Decizia a fost luată joi, 13 octombrie 2022 de Înalta Curte de Casație și Justiție și este definitivă.

Cristian Popescu Piedone i-a cerut despăgubiri de 50.000 de euro lui Aurelian Bădulescu

Piedone i-a cerut 50.000 de euro PSD-istului, după ce acesta a făcut o serie de afirmații considerate jignitoare la adresa lui. Faptele incriminate s-au produs în 2016, atunci când Piedone s-a înscris la alegeri pentru Primăria Sectorului 4, la scurtă vreme după ce demisionase din cauza scandalului de la Colectiv. La vremea respectivă, candidatura lui a fost respinsă de Autoritatea Electorală Permanentă, după ce opinia publică s-a aprins din cauza intenției acestuia de a se întoarce în fruntea sectorului.

ADVERTISEMENT

”Un nemernic care a contribuit la moartea a 64 de oameni”, ”criminal”, ”animal politic” și ”hoția de care a dat dovadă e fără margini” – acestea sunt doar câteva dintre afirmațiile pe care Bădulescu le-a făcut la adresa lui Piedone, în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Fostul primar al sectoarelor 4 și 5 a pierdut procesul cu Bădulescu în toate fazele: fond, apel și recurs. Judecătorii au considerat că social-democratul nu a depășit limitele libertății de exprimare, în contextul tragediei de la Colectiv dar și a disputei politice prilejuite de alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Judecătorii, despre Piedone: ”Trebuie să dea dovadă de toleranță mai mare”

”Limbajul pe alocuri agresiv folosit de către intimat, concretizat inclusiv sub forma unor judecăţi de valoare, se datorează în mod evident atât emoţiei generale vii la acel moment generate de moartea tragică a celor 64 tineri (Curtea reamintind faptul notoriu că ultimele victime ale incendiului se stingeau din viaţă cu puţin timp înainte de depunerea noii candidaturi de către apelant), cât şi contextului campaniei electorale ai cărei actori erau ambele părţi procesuale, context când discursul oamenilor politici din rândul cărora făceau ambele părţi, devine ca regulă mai incisiv, mai abrupt şi mai efervescent. (…)

De asemenea, Curtea apreciază că în calitatea sa de om politic notoriu la nivel naţional, primar al unui sector al Municipiului Bucureşti vreme îndelungată (ani de zile), apelantul reclamant trebuie să dea dovadă de o toleranţă mai mare, grad amplificat de asemenea, de contextul tragic al incendiului datorită căruia şi-a dat şi demisia”, se arată în motivarea deciziei Curții de Apel București, validată săptămâna trecută de ICCJ.

ADVERTISEMENT

Aurelian Bădulescu, după ce a câștigat procesul cu Piedone: ”Îmi pare rău de necazul în care se află”

Într-o reacție pentru FANATIK, Aurelian Bădulescu a arătat că nu se bucură pentru situația în care a ajuns Cristian Popescu Piedone, care a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în dosarul Colectiv. Mai mult, Bădulescu spune că regretă faptul că adversarul său a luat personal o dispută pe care el o consideră ”politică” și că îi urează lui Piedone să se întoarcă mai repede acasă. Întrebat despre decizia ICCJ, Bădulescu s-a abținut de la declarații.

”Având în vedere situația în care se află astăzi fostul primar al sectorului 5, înțeleg să nu fac niciun fel de comentariu.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău pentru necazul în care se află. Sunt declarații între oameni politici. Regret că domnia sa, la acel moment, nu a înțeles că aceste afirmații erau sub egida declarațiilor politice.

Nu am nimic cu el, să dea Dumnezeu să iasă de acolo, să se întoarcă la familie și să fie sănătos”, a declarat Aurelian Bădulescu pentru FANATIK.

Piedone susține că a fost condamnat nevinovat în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone și-a suspendat mandatul de primar al sectorului 5, pe care-l câștigase în 2020, ca urmare a sentinței definitive din dosarul Colectiv.

El susține și azi că a fost condamnat pe nedrept în acest dosar, doar pentru că și-a pus semnătura pe un document elaborat de alții. ”Rolul primarului nu este să măsoare”, a declarat Piedone.

De altfel, Cristian Popescu Piedone a beneficiat de o schimbare a încadrării juridice la ultimele termene de judecată, scăpând de ”consecințele deosebit de grave” din infracțiunea de abuz în serviciu. Datorită acestei modificări, fostul primar a primit o pedeapsă mai blândă decât luase pe fond și nu a fost nevoit să participe la despăgubirile civile în cazul rudelor victimelor de la Colectiv.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink