News

Austria anunță că sprijină doar Croaţia pentru aderarea la Schengen: ”Vom fi foarte critici față de eforturile României”

Austria are o nouă poziție publică împotriva aderării României la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer a spus, miercuri, că țara sa susține doar Croația în acest demers.
23.11.2022 | 21:35
Austria anunta ca sprijina doar Croatia pentru aderarea la Schengen Vom fi foarte critici fata de eforturile Romaniei
Austria s-ar putea opune aderării României la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer: ”Vom fi foarte critici”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Austria devine, de la o zi la alta, o voce tot mai puternică în tabăra statelor care se opun aderării României la spațiul Schengen.

Austria s-ar putea opune aderării României la Schengen. Cancelarul Karl Nehammer: ”Vom fi foarte critici”

La nicio săptămână după ce ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat că țara sa se va opune aderării României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, o voce și mai importantă de la Viena are o poziție publică pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

Prezent miercuri, 23 noiembrie, într-o vizită oficială în Croația, cancelarul austriac, Karl Nehammer, a dat asigurări că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen.

În același timp, acesta a spus că Viena s-ar putea opune aderării României şi Bulgariei. Nehammer spune că acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali.

ADVERTISEMENT

”Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croaţiei în Schengen, dar vom fi foarte critici faţă de eforturile Bulgariei şi României”, a spus Nehammer la o conferinţă de presă la Zagreb, notează publicația Bulgaria Postsen.

Karl Nehammer: Imigranții ajunși în Austria au trecut prin România și Bulgaria

În vizita sa de la Zagreb, Karl Nehammer a afirmat că, dintre cei aproximativ 100.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria, circa 75.000 nu au fost înregistraţi în niciuna dintre ţările UE prin care au trecut înainte de a ajunge pe teritoriul austriac.

ADVERTISEMENT

”Investigaţiile efectuate de autorităţile austriece au relevat că majoritatea acestor migranţi au trecut prin Bulgaria şi România, ţări aflate la frontiera externă a UE” a subliniat cancelarul austriac.

Oficialul de la Viena a mai spus că ”este evident că Schengen nu funcţionează şi este nevoie de noi măsuri. Spaţiul Schengen are sens dacă frontierele externe sunt bine protejate, astfel încât să nu avem probleme în interiorul Schengen”.

ADVERTISEMENT

Nehammer a avut numai cuvinte de laudă pentru Croația, despre care a spus că ”și-a  îndeplinit toate obligaţiile, întrucât vedem de unde vin migranţii ilegali, iar România şi Bulgaria au probleme în a-şi proteja frontierele”.

ADVERTISEMENT
Tags: