News

Austria impune carantina pentru persoanele nevaccinate anti-Covid: ”Rata imunizării este ruşinos de scăzută”

Din cauza exploziei numărului de infecții cu noul coronavirus, Austria a decis să impună carantina pentru persoanele nevaccinate. Măsura intră în vigoare de luni.
14.11.2021 | 15:48
Austria impune carantina pentru persoanele nevaccinate antiCovid Rata imunizarii este rusinos de scazuta
ADVERTISEMENT

Guvernul de la Viena s-a ținut de cuvânt și a pus în aplicare avertismentele lansate în urmă cu câteva zile în ceea ce privește restricțiile pentru persoanele care nu se imunizează.

Duminică, cancelarul Alexander Schallenberg a anunțat că de luni va fi în vigoare un lockdown național pentru persoanele nevaccinate anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform oficialului austriac, măsura radicală este luată în încercarea de a face față creșterii numărului de infecții, care au atins niveluri record.

E oficial: Austria impune carantina pentru persoanele nevaccinate anti-Covid: ”Rata imunizării este ruşinos de scăzută”

Într-o conferință de presă susținută duminică, Schallenberg a spus că: ”Trebuie să creştem rata vaccinărilor. Este ruşinos de scăzută. Situaţia este serioasă.

ADVERTISEMENT

Al patrulea val al pandemiei de coronavirus ne afectează din plin. Acest lucru se întâmplă din cauza variantei Delta a virusului, dar şi din cauza ratei scăzute de vaccinare”.

De luni, 15 noiembrie, persoanele care nu au fost vaccinate complet împotriva Covid-19 vor avea voie să-și părăsească casele doar în cazuri speciale, cum ar fi să meargă la medic, să facă cumpărături, să meargă la muncă sau să se vaccineze, scrie DW.

ADVERTISEMENT

Cancelarul Schallenberg a admis că decizia ”nu a fost luată cu inima uşoară”, dar are ca obiectiv să pună capăt unui ”cerc vicios”.

”Rata de vaccinare este cum este, vom rămâne blocaţi într-un cerc vicios al infectărilor cu coronavirus”, a explicat cancelarul austriac.

ADVERTISEMENT

Măsura carantinei naționale va fi adoptată duminică noapte de legislativul de la Viena și va intra în vigoare de luni, pentru o perioadă iniţială de 10 zile, şi va afecta circa 2 milioane de oameni. Există opţiunea prelungirii acestei măsuri, ceea ce va presupune un nou vot în parlament.

Rata de vaccinare în Austria: 65%

De la debutul campaniei de imunizare, aproximativ 65% din populaţia Austriei a fost vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, una dintre cele mai scăzute rate din Europa occidentală.

În următoarele zile, pentru a se asigura de respectare legii, autorităţile vor efectua controale aleatorii. Cei depistați că nu respectă regulile riscă amenzi de până la 500 de euro pentru persoanele fizice şi de până la 3.600 de euro pentru companii.

În Austria există deja restricţii majore pentru această categorie de populaţie. Astfel, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus pentru a putea merge la muncă.

Austria, explozie a cazurilor de Covid-19

Austria a înregistrat în ultima perioadă o creștere accelerată a numărului de cazuri noi de SARS-CoV-2. Sâmbătă, s-au raportat 13.152 de noi cazuri de coronavirus, în creștere față de vineri, când au fost 11.798.

Rata de infectare pe ultimele 7 zile este de 775,5 cazuri noi la 100.000 de locuitori, față de 528,8 cu o săptămână în urmă și 316,4 cu două săptămâni în urmă. În comparație, rata de incidență este de 277,4 în Germania, care a tras, de asemenea, un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului.

Vineri, aproximativ 437 de persoane erau tratate pentru coronavirus în unitățile de terapie intensivă (ATI) din spitalele austriece.

ADVERTISEMENT