Life

Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat. Ce traseu ar putea avea

România va avea un autobuz care va circula pe apă, dar și pe uscat. Ce traseu va avea și cine se poate bucura de o astfel de călătorie?
21.01.2024 | 09:48
Autobuzul din Romania care va circula pe apa dar si pe uscat Ce traseu ar putea avea
Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat. Sursă foto: Consiliul Județean Galați
ADVERTISEMENT

România va avea primul autobuz care va circula pe apă, dar și pe uscat. Iar cu acest vehicul, pasagerii vor putea să ajungă inclusiv în Bulgaria. Unde se găsește și ce traseu va urma?

Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat

Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat, intră în funcțiune în județul Călărași. Autoritățile au efectuat numeroase teste în ultimele luni de zile, astfel încât transportul să fie unul sigur.

ADVERTISEMENT

Și se pare că autobuzul le-a trecut cu brio pe toate. Mai e nevoie doar de un singur acord, iar mai apoi, acesta va fi pus în funcțiune, însă doar în Călărași momentan. Și s-ar putea să fie de folos pentru multe persoane.

Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat, are cârmă, elice, dar și ancoră. Totodată, acesta are 35 de locuri, însă scaunele nu au centuri de siguranță, ci veste de salvare.

ADVERTISEMENT

Primăria Municipiului Călărași a făcut anunțul pe pagina oficială de Facebook. Sursa citată precizează că acest oraș avea nevoie de o astfel de schimbare, iar deși părea greu de crezut până acum, transportul pe mare și pe uscat va putea fi posibil cu același vehicul.

“Săptămâna aceasta s-a încheiat o nouă etapă a testărilor ce țin de mentenanța preventivă. Puțini au fost cei care au crezut, în urmă cu un an, că un astfel de vehicul va putea fi achiziționat și pus în funcțiune în România și mai ales într-un oraș precum Călărașiul”, a transmis Primăria Municipiului Călărași, pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Când va avea loc prima cursă

Autobuzul din România care va circula pe apă, dar și pe uscat, va avea doi șoferi. Astfel, unul dintre ei va conduce autobuzul pe uscat, în timp ce al doilea va fi căpitan naval.

Unde vor putea să meargă pasagerii? Conform Primăriei Călărași, autobuzul poate să îi ducă până la Silistra, în Bulgaria. Acesta parcurge 12 kilometri pe Dunăre, iar drumul durează în jur de 30 minute.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că autobuzul nu va circula decât primăvara și toamna. Doar în aceste perioade apa este suficient de adâncă astfel încât un vehicul să poată funcționa. Referitor la inaugurare, mai este foarte puțin.

Autobuzul ar urma să fie inaugurat în luna mai a anului 2024. Tot atunci cel mai probabil va avea loc și prima călătorie. Momentan, oficialii așteaptă primirea unui acord din partea autorităților navale.

ADVERTISEMENT