News

Autocar cu români, blocat la granița cu Franța. Cum au încercat călătorii să păcălească autoritățile

28.03.2021 | 14:48
Autocar cu romani blocat la granita cu Franta Cum au incercat calatorii sa pacaleasca autoritatile
ADVERTISEMENT

Un autocar plin cu zeci de români a fost blocat în Franţa. Motivul este unul halucinant, iar cei doi șoferi au fost arestați. Incidentul a avut loc în zona localităţii Perthus din sudul țării. 

În urma controlului, poliţiştii francezi au descoperit că toţi cei 30 de pasageri aveau câte un un certificat fals de test PCR negativ. Mai mult, anchetatorii au precizat că documentele au fost în mod evident falsificate.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii francezi au precizat că autocarul era condus de doi şoferi români care au fost arestați.

Autocar plin cu zeci de români, blocat în Franţa. Pasagerii aveau teste PCR falsificate

Autocarul a fost oprit de poliţişti în sudul Franţei după ce oamenii au încercat să intre în ţară cu certificate false de test PCR negativ, notează publicaţia Lindependant.fr, potrivit RomaniaTV.net.

ADVERTISEMENT

Cei doi şoferi au fost arestaţi, iar pasagerii au fost trimişi înapoi în România.

Care sunt condițiile de intrare în Franța

Starea de urgență a fost reinstituită pe tot teritoriul Franței începând cu data de 17 octombrie 2020 și a fost prelungită până la data de 1 iunie 2021.

De la data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Acesta trebuie să fie prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

ADVERTISEMENT

Vineri, şeful diplomaţiei de la Paris, Jean-Yves Le Drian, a anunțat că Germania că va spori controalele sanitare în cazul călătorilor care sosesc din Franţa. Se vor face teste obligatorii şi controale aleatorii.

Germania face controale mai dure la granița cu Franța

„Explozia epidemiei în Germania avansează mai rapid decât se aşteptau ei şi, în consecinţă, vor întări testele sanitare la intrarea pe teritoriul german din cauza extinderii epidemiei în acest moment în Franţa”,

ADVERTISEMENT

a afirmat Jean-Yves Le Drian la postul de radio France Info.

„Aceasta înseamnă controale sanitare aleatorii sporite faţă de ceea ce există în prezent, cu teste obligatorii şi carantină recomandată”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT