News

Un elev de 17 ani a murit după ce i s-a făcut rău în autobuz. Ar fi fost consumator înrăit de băuturi energizante

Un tânăr de 17 ani din Pașcani a murit la spital după ce i s-a făcut rău din senin în timp ce se plimba cu autobuzul în jurul orei 22:00.
25.04.2024 | 16:10
Un elev de 17 ani a murit dupa ce i sa facut rau in autobuz Ar fi fost consumator inrait de bauturi energizante
Un elev de 17 ani a murit după ce i s-a făcut rău în autobuz. Ar fi fost consumator înrăit de băuturi energizante. Foto; Unsplash
ADVERTISEMENT

Medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze, însă fără folos. Astfel, elevul a murit la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani. Conform prietenilor băiatului, acesta era un amator de băuturi energizante pe care le consuma foarte des. Autoritățile din România au interzis vânzarea de băuturi energizante spre minori, tocmai pentru a stopa acest fenomen.

Un elev de 17 ani a murit după ce i s-a făcut rău în autobuz

”La data de 23 aprilie anul curent, Poliția Municipiului Paşcani a fost sesizată de către reprezentanții unei unități medicale cu privire la faptul că un tânăr, de 17 ani a decedat la unitatea respectivă. Din cercetări a rezultat faptul că, în aceeași zi, acestuia i s-a făcut rău în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun pe raza municipiului Pașcani.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, acesta fiind transportat la spital. Ulterior, în urma manevrelor de resuscitare, cadrele medicale au constatat decesul tânărului”, au transmis reprezentanții IPJ Iași, cu mențiunea că tânărul nu avea urme vizibile de violență pe corp.

Potrivit Adevărul, care citează cadrele medicale, tânărul ar fi fost încă o victimă a consumului excesiv de băuturi energizante. Acestea pot fi fatale în special în cazul persoanelor care suferă de patologii nedescoperite. Tinerii sunt mari amatori de băuturi energizante, în condițiile în care acestea conțin cantități foarte mari de zahăr și cafeină.

ADVERTISEMENT

”Există o combinație potențial letală între doze mari de cofeină, taurină și zahăr. În momentul în care au doze de trei ori mai mari decât într-o cafea, la o persoană care nu este obișnuită cu acest tip de excitante pot apărea tulburări cardiovasculare multiple. Totodată, maladiile cardiovasculare nediagnosticate se pot acutiza și complica.

Tot mai mulți tineri din România mor după ce au beau energizante

Totodată, este conținutul important de zahăr: cam 10 lingurițe de zahăr conține o astfel de băutură. Totodată, apare agitația psihomotorie, dar efectele asupra sistemului cardiovascular sunt extrem de grave”, a declarat pentru sursa citată medicul Tudor Ciuhodaru.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii aprilie, un tânăr de 23 de ani murea la Timișoara în timp ce aștepta la coadă să i se facă un tatuaj, la un festival de profil. Prietenii lui spun că băuse aproximativ 6 energizante în acea zi, astfel că inima sa a cedat și medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l ajuta.

”Un client a făcut infarct, s-a constatat că este infarct, nu este vina absolut a nimănui, cum au spus și doctorii. Se putea întâmplă și dacă dormea, și dacă mergea pe stradă, s-a întâmplat aici. Nu s-a mai reușit resuscitarea. E prima oară în 100 și ceva de convenții când se întâmplă așa ceva. Nu are legătură cu absolut nicio chestie legată de tatuaj.

ADVERTISEMENT

S-a constatat că pur și simplu a făcut infarct. Și era tânăr. Îți dai seama cât de scurtă e viața. Ești acolo, lângă, și se duce. Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze. S-a văzut de la venă, au explicat ei că este vorba despre nu știu ce venă care se umflă când faci infarct”, a povestit atunci un artist tatuator care îi ruga pe oameni să nu facă legătura între moartea tânărului și faptul că se afla la tatuat.

ADVERTISEMENT