News

Autoritățile anunță creșterea infectărilor Covid-19. Alexandru Rafila: ”Nu vor mai fi cazuri grave”

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, anunță o perioadă în care infectările Covid-19 vor crește în România. Pe de altă parte, oficialul spune că nu vor mai fi multe cazuri grave.
27.12.2022 | 08:00
Autoritatile anunta cresterea infectarilor Covid19 Alexandru Rafila Nu vor mai fi cazuri grave
Numărul infectărilor Covid-19 va crește în următoarea perioadă. Cum vor evolua cazurile grave. Anunțul lui Alexandru Rafila. Sursa foto: Hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pandemia de SARS-CoV-2 nu s-a încheiat încă în România. Autoritățile anunță că urmează o perioadă în care numărul cazurilor va crește.

Numărul infectărilor Covid-19 va crește în următoarea perioadă. Cum vor evolua cazurile grave. Anunțul lui Alexandru Rafila

Vestea bună în acest context, spune ministrul sănătății, Alexandru Rafila, este aceea că numărul de cazuri grave va fi extrem de redus.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a spus că vaccinarea anti-Covid la grupele de risc va reprezenta un alt factor decisiv în lupta cu aceste cazuri grave.

Medicul Rafila a spus că, în următoarea perioadă, toți românii peste 12 ani pot primi doza de rapel. Cel mai important este însă ca vârstnicii să fie cei care recurg la imunizare.

ADVERTISEMENT

”Părerea mea este că chiar dacă numărul de cazuri va fi important, nu vom mai ajunge în situaţia de a avea aşa de multe cazuri grave, mai ales dacă categoriile la risc se vor vaccina în număr cât mai mare.

E bine, pentru că dacă tot au făcut primele 2 sau 3 doze de vaccin, să aibă siguranţă că şi actuala tulpină nu produce o boală gravă.

ADVERTISEMENT

Orice persoană adultă sau orice tânăr cu vârsta mai mare de 12 ani se poate vaccina cu doză de rapel, dar recomandarea expresă este pentru persoanele vârstnice sau toţi cei care au boli cronice”, a declarat Alexandru Rafila, la TVR.

Peste 3.400 de cazuri noi de Covid-19 raportate în ultima săptămână. 114 pacienți la ATI

Conform bilanțului săptămânal al Ministerului Sănătății, în perioada 19-25 decembrie au fost înregistrate 3.432 de cazuri noi, după efectuarea a 61.566 de teste.

ADVERTISEMENT

În continuare, în spitale se află un număr de 834 de pacienți cu Covid-19. Dintre aceștia, 114 sunt la ATI, dintre care 104 nu sunt vaccinaţi anti-Covid.

În același interval 19 – 25 decembrie au fost raportate de către INSP 33 de decese (18 bărbaţi şi 15 femei).

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.374 de persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat în România.

De asemenea, până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.308.480 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT