News

Autoritățile române au pregătit 7 zboruri pentru a aduce acasă românii rămași blocați în Spania, Franța și Marea Britanie

21.05.2020 | 20:51
Autoritatile romane au pregatit 7 zboruri pentru a aduce acasa romanii ramasi blocati in Spania Franta si Marea Britanie
Autoritățile române au organizat mai multe zboruri „umanitare” prin care au adus românii blocați de criza de coronavirus *foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mai mulți cetățeni români din Spania, Franța și Marea Britanie vor fi repatriați cu șapte curse aeriene organizate special de autorități.

Românii din Spania, Franța și Marea Britanie vor fi repatriați cu zboruri umanitare

Cursele aeriene vor fi organizate în perioada 21-24 mai pentru a-i aduce acasă pe românii rămași pe drumuri pe meleaguri străine.

ADVERTISEMENT

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, urmare demersurilor întreprinse la nivelul misiunilor diplomatice ale României în străinătate şi la nivelul Centralei MAE s-a decis următorul lucru.

Așadar, în perioada 21 – 24 mai vor fi organizate şapte zboruri din state europene (Regatul Spaniei, Republica Franceză şi Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) pentru cetăţenii români aflaţi în situaţia descrisă mai sus“, au transmis reprezentanții MAE.

ADVERTISEMENT

Românii aflați în situații dificile vor fi repatriați cu mai multe zboruri din Madrid (21 și 24 mai), Barcelona (21 și 24 mai), Malaga (22 mai), Londra (23 mai) și Paris (23 mai), conform news.ro.

De la începutul pandemiei, mii de români au fost repatriați în țară prin intermediul a sute de zboruri puse la dispoziție de autorități.

ADVERTISEMENT

Românii au rămas blocați în țările europene din varii motive. Unii se aflau în vizită și au fost surprinși de închiderea granițelor, în timp ce alții erau muncitori care au rămas fără loc de muncă și fără cazare.

În majoritatea cazurilor oamenii nu mai au bani pentru a se întoarce în țară, fiind nevoie de ajutorul autorităților române.

ADVERTISEMENT

În martie, 72 de romi aflați într-o astfel de situație au fost urcați pe mai multe avioane și aduși de urgență în România, conform autorităților din Elveția.

„Situația devenea imposibilă pentru mai multe familii de romi din Geneva. Familiile de romi nu au reușit să se întoarcă în țara lor din cauza epidemiei de coronavirus, după ce granițele s-au închis una după alta.

Prin urmare, romii aflați în suferință au contactat Caritas și i-au rugat dacă pot să se întoarcă la ei în țară”, au explicat jurnaliștii elvețieni.

ADVERTISEMENT
Tags: