News

Autorul crimei din comun Bran, reținut pentru 24 de ore. Bărbatul și-a recunoscut faptele

Suspectul în cazul dublei crime comise într-o localitate din comuna brașoveană Bran a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este un văr al uneia dintre victime.
17.01.2023 | 07:18
Autorul crimei din comun Bran retinut pentru 24 de ore Barbatul sia recunoscut faptele
Suspectul este un văr al bărbatului ucis Foto: NewsBV.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cercetările în cazul dublei crime au fost încheiate și un suspect a fost reținut pentru 24 de ore.

Autorul crimei din comun Bran, reținut pentru 24 de ore

Suspectul este văr al bărbatului din localitatea Șimon, din comuna brașoveană Bran care a fost găsit mort luni dimineața alături de soția sa. Ucigașul ar fi pătruns în casa celor doi soți prin spargerea geamului uneia dintre ușile de acces.

ADVERTISEMENT

“În urma unor cercetări complexe începute de dimineață, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a patru martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon.

ADVERTISEMENT

În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor”, se arată în comunicatul Parchetului.

Care ar fi motivul crimei

”Față de inculpatul P.I.D. a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat, prevăzute de art.224 alin.1,2 Cod Penal și art.189 alin.1 lit.f Cod Penal.

ADVERTISEMENT

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai precizează anchetatorii.

Potrivit rudelor și vecinilor, între autorul crimelor și victimă ar fi existat un conflict care avea ca obiect o parcelă de teren.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au mai precizat că cercetările au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov iar din cadrul IPJ Brașov au participat la cercetări inspectorul șef adjunct pe linie de investigații criminale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a oferit suport prin Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică.

ADVERTISEMENT
Tags: