Sport

Auxerre, mesaj pentru Ionuț Radu la finalul împrumutului de la Inter: ”Vei fi mereu binevenit”

Ionuț Radu și-a încheiat împrumutul la Auxerre odată cu finalul sezonului, iar clubul francez a ținut să-i mulțumească pentru tot efortul depus.
05.06.2023 | 21:32
Auxerre mesaj pentru Ionut Radu la finalul imprumutului de la Inter Vei fi mereu binevenit
Ionuț Radu și-a încheiat împrumutul la Auxerre odată cu finalul sezonului, iar clubul francez a ținut să-i mulțumească pentru tot efortul depus. Sursă foto: Facebook AJ Auxerre
ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost extrem de apreciat în Ligue 1, în ciuda faptului că formația sa nu a reușit să se salveze de la retrogradare, fiind învinsă acasă de Lens, în ultima etapă a sezonului.

Mesajul clubului Auxerre după despărțirea de Ionuț Radu

Deși a luat drumul ligii secunde din Franța la doar una an după ce urcase în Ligue 1, Auxerre le-a mulțumit tuturor jucătorilor care și-au încheiat împrumutul în această vară, inclusiv lui Ionuț Radu.

ADVERTISEMENT

”Andrei (n.r. – Radu), Isaak, Akim, Han-Noah, Siriki, Matthis, în ciuda rezultatului negativ al sezonului, implicarea voastră din ultimele luni a fost totală. Ați dat tot ce ați putut și veți fi mereu bineveniți la Auxerre!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a clubului francez.

Comentariile fanilor la adresa jucătorilor care și-au încheiat împrumutul la Auxerre sunt pozitive, în ciuda faptului că echipa a retrogradat în Ligue 2. ”Mulțumesc tuturor și în special lui Radu, Toure și Zedadka care au contribuit enorm la rezultatele bune ale echipei”, a scris un fan.

ADVERTISEMENT

”Un mulțumesc enorm lui ANDREI RADU. Ne-ai făcut să visăm mai mult cu paradele tale magice. Felicitări tuturor celorlalți jucători care au fost alături de la început pentru că nu a fost întotdeauna ușor, dar au luptat atât de mult”, este mesajul unui alt suporter.

Criticat pentru erorile din ultima etapă

Apreciat pentru prestațiile sale excelente din timpul părții a doua a sezonului, Ionuț Radu, care se va întoarce la Inter Milano unde mai are un an de contract, a fost criticat pentru erorile comise în ultima etapă care a dus la retrogradarea lui lui Auxerre.

ADVERTISEMENT

”A avut trei parade decisive în prima parte. Fără el, AJA probabil s-ar fi prăbușit imediat. Însă un portar nu trebuie să-și piardă niciodată concentrarea și, mai ales, nu poate greși. Excelent, ireproșabil până atunci, românul a stricat totul cu două gafe. Mai întâi, cu o ieșire aproximativă la al doilea gol al lui Lens.

O neînțelegere cu fundașul său central, o ezitare care nu se iartă la nivel înalt. Radu a luftat în afara careului și s-a ciocnit cu stoperul Mensah la 0-2. La 1-3, Openda a tras din unghi, Radu a vrut să boxeze, dar a scăpat balonul printre picioare. Ce seară de coșmar pentru el!”, a scris L’Equipe.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu a fost forţat în ultima etapă de cei de la Auxerre, iar problemele medicale ale portarului s-au agravat şi acesta va ajunge “la cuţit”, din cauza durerilor la menisc. Din această cauză, portarul ratează meciurile naționalei cu Kosovo și Elveția, din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT
Tags: