Simona Halep

Avantajele şi dezavantajele Simonei Halep înainte de meciul cu Elise Mertens! Simo şi-a “executat” rapid adversarele, dar are un punct vulnerabil

26.01.2020 | 21:36
Avantajele si dezavantajele Simonei Halep inainte de meciul cu Elise Mertens Simo sia executat rapid adversarele dar are un punct vulnerabil
ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Elise Mertens se vor duela luni, de la ora 2:00, în optimile de finală de la Australian Open 2020. Românca porneşte cu prima şansă la calificarea în sferturile de finală şi are un mare plus înaintea meciului. FANATIK îţi prezintă avantajele şi dezavantajele jucătoarei de 28 de ani, care pot conta decisiv în partida de pe “Rod Laver Arena”.

Ce avantaj major are Simona Halep înaintea meciului cu Elise Mertens

Simona Halep are un avantaj major înaintea meciului cu Elise Mertens şi profită de faptul că adversara ei joacă şi în proba de dublu. În aceste condiţii, belgianca a stat 6 ore şi 54 de minute pe teren în partidele disputate la Australian Open. Doar în proba de simplu, Elise Mertens a petrecut 3 ore şi 53 de minute, cel mai lung meci fiind cel cu CiCi Bellis, câştigat în decisiv.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Simona Halep a jucat doar pe tabloul de simplu şi acest lucru îi aduce un plus de prospeţime înainte de meciul cu Elise Mertens. Campioana de la Wimbledon a stat 4 ore şi 11 minute pe teren, însă nu a reuşit să câştige niciuna dintre cele trei partide în sub o oră, aşa cum adversara a reuşit în primele două tururi.

Durata meciurilor jucate de cele două la Australian Open 2020

  • 4 ore şi 11 minute – Simona Halep: 7-6(5), 6-1 cu Jennifer Brady (1 oră şi 36 de minute), 6-2, 6-4 cu Harriet Darte (1 oră şi 17 minute) şi 6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva (1 oră şi 18 minute)
  • 3 ore şi 53 de minute – Elise Mertens: 6-2, 6-0 cu Danka Kovinic (58 de minute), 6-3, 6-0 cu Heather Watson (56 de minute) şi 6-1, 6-7(5), 6-0 cu CiCi Bellis (1 oră şi 59 de minute)
  • 3 ore şi 1 minut au durat cele două meciuri jucate de Elise Mertens la dublu
ADVERTISEMENT

Serviciul 2 este punctul vulnerabil al Simonei Halep la Australian Open 2020

Simona Halep nu a reuşit să câştige prea multe puncte cu serviciul 2 la Australian Open 2020 şi are un procentaj de 48%. În cele trei meciuri jucate la Melbourne, românca a obţinut cele mai puţine puncte pe al doilea serviciu în meciul cu Yulia Putintseva, unde a bifat un procent slab: 38%.

Elise Mertens stă mult mai bine la acest capitol, având o medie superioară a punctelor realizate cu al doilea serviciu. Belgianca se poate lăuda cu un procent mediu de 63% în cele trei tururi, cele mai multe puncte pe serviciul 2 realizându-le în meciul cu Danka Kovinic, 67%.

ADVERTISEMENT

Adversara Simonei Halep se poate lăuda cu un procent bun şi la punctele câştigate cu primul serviciu, Elise Mertens având un procentaj de 75%. Simona Halep nu se află la o distanţă prea mare, cu o medie de 70% la capitolul reuşite pe serviciul 1.

Simona Halep a învins-o deja la un turneu de Mare Şlem

Simona Halep şi Elise Mertens s-au duelat de trei ori până în prezent, românca fiind în avantaj: 2-1. În 2018, în decurs de o lună, românca a învins-o de două ori, ambele victorii venind pe zgură: 6-0, 6-3 la Madrid şi 6-2, 6-1 la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

Belgianca a obţinut singura ei victorie în faţa Simonei Halep pe hard, în finala turneului de la Doha din 2019. Elise Mertens s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3, şi a câştigat primul şi singurul ei trofeu la un turneu din seria Premier WTA.

ADVERTISEMENT