News

Avarie fără precedent în România. Un sfert de țară a rămas fără curent electric

08.01.2021 | 17:09
Avarie fara precedent in Romania Un sfert de tara a ramas fara curent electric
ADVERTISEMENT

O avarie fără precedent la nivelul Transilvaniei a oprit alimentarea cu energie electrică vineri, 8 ianuarie, în jurul orei 15:00.

Pentru o perioadă scurtă de timp alimentarea electrică cu energie a fost întreruptă în Cluj-Napoca, dar și alte județe precum Cluj, Sibiu, Hunedoara, Satu-Mare.

ADVERTISEMENT

De altfel, se pare că un sfert de țară a rămas fără curent electric din cauza unor probleme tehnice care nu au fost momentan identificate.

Pană de curent într-un sfert de Românie

Reprezentanții Distribuție Energie Electrică România filiala Cluj-Napoca au precizat că nu a fost vorba de probleme la instalațiile companiei.

ADVERTISEMENT

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră vă facem cunoscut faptul că disfuncționalitățile semnalate în alimentarea cu energie electrică din municipiul Cluj-Napoca nu au fost provocate de probleme în instalațiile companiei Distribuție Energie Electrică Romania”, au transmis reprezentanții Serviciului PR & Comunicare TN Distribuție Energie Electrică Romania, pentru Ziar de Cluj.

„Avarie de sistem pe interconexiuni, nu știm momentan cauzele. E problemă zonală în nord-vest, în urmă cu 30 minute a fost restabilită alimentarea cu curent electric”, au mai transmis cei de la Transelectrica.

ADVERTISEMENT

Oamenii au anunțat că pana de curent a durat sub un 60 de zile, existând zone unde luminile nu s-au oprit, dar au transformat casa în discotecă.

Potrivit Digi 24, combinatul chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

ADVERTISEMENT

Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

ADVERTISEMENT