Sport

„Aveam 300 de euro pe lună, iar unii colegi luau de 100 de ori mai mult!” Sezonul care a dus Rapidul în liga a patra!

Alexandru Ioniță I a povestit salariul uluitor pe care îl avea la Rapid când echipa de sub Podul Grant a decăzut până în al patrulea eșalon.
08.03.2024 | 00:20
Aveam 300 de euro pe luna iar unii colegi luau de 100 de ori mai mult Sezonul care a dus Rapidul in liga a patra
„Aveam 300 de euro pe lună, iar unii colegi luau de 100 de ori mai mult!” Sezonul care a dus Rapidul în liga a patra! FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alex Ioniță a vorbit despre începutul sfârșitului pentru Rapid. În perioada 2008-2009, când antrenor a fost Jose Peseiro, în Giulești au fost aduși fotbaliști care erau plătiți cu sume exorbitante.

Alex Ioniță, despre începutul sfârșitului pentru Rapid: „Copos mai avea să îmi dea 4000 de euro”

Alex Ioniță a fost invitatul săptămânii la „Suflet de Rapidist”, emisiune care e live pe FANATIK.RO, marțea, de la ora 13:30. Fostul atacant, care în vara lui 2020 s-a transferat la FC Koln în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro, a povestit ce salariu infim avea în Giulești, în comparație cu vedetele aduse de Peseiro.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu mă înșel, în perioada aceea, Peseiro își adusese jucătorii lui pe niște sume fabuloase. Ireal. Sunt sigur că declinul Rapidului acolo a început.

Nu puteai în 2008-2009 să plătești jucători care nici măcar nu performau cu sume care nici în ziua de azi nu se plătesc în România. Eu aveam 300 de euro.

ADVERTISEMENT

Mi-a făcut 2000 de euro după șase luni, după ce dădusem 6-7 goluri. Și erau jucători care luau de 100 de ori mai mult decât mine, poate și mai mult.

Alea erau timpurile. Dar și acum, sunt jucători tineri, cum e Gabi Gheorghe, care a debutat, care n-au salarii mari. Eu încă eram sub contract de juniori, dar cred că domnul Copos se putea grăbi un pic.

ADVERTISEMENT

Dar m-a lăsat vreo șase luni până mi-a făcut vreo 2000. N-a fost chiar generos și nici măcar p-ăia nu mi dădea. Când am semnat contractul cu Koln mai aveam două luni de luat și mi-a zis ‘Nu, Alex, acum nu mai pot să îți dau că ai semnat…’. Trebuia să îmi mai dea 4000 de euro.

Pai zic ‘Nea George, ai luat o grămadă de bani’. La care el ‘Da, mă, dar nu i-am primit’. Eu eram un copil nu aveam vreo carieră de zece ani ca să îmi fi permis să renunț la acei bani”, a dezvăluit Alex Ioniță, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”.

ADVERTISEMENT

În ciuda sumelor colosale investite  la Rapid de George Copos în mandatul lui Peseiro, alb-vișiniii au avut parte de un sezon ratat. Formația giuleșteană a terminat pe locul 8 la finalul sezonului 2008-2009 și a ratat calificarea în cupele europene.

FABULOS! Alex Ionita I, IMPUS de George Copos la Rapid pe un SALARIU UMILITOR

ADVERTISEMENT
Tags: