News

Avem voie cu prosopul la plajă după 1 iunie? Regula, clarificată de premierul Ludovic Orban

29.05.2020 | 21:27
Avem voie cu prosopul la plaja dupa 1 iunie Regula clarificata de premierul Ludovic Orban
Litoralul românesc este ocupat aproape în totalitate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a explicat în ce condiții vor avea voie oamenii pe plajă cu cearșaf sau prospop. Momentan, guvernul anunțase că oamenii care vor închiria șezlong vor fi nevoiți să păstreze o anumită distanță legală.

Ludovic Orban le-a explicat oamenilor în ce condiții au voie oamenii cu cearșaful pe plajă

Ludovic Orban a dat asigurări că până în 1 iunie toată lumea va afla care sunt cu exactitate normele de respectat pe plajă.

ADVERTISEMENT

„În hotărârea de Guvern pe care am dat-o referitor la deschiderea plajelor, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri, care trebuie să fie la 2 metri.

Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că noi interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au resurse financiare să îşi achiziţioneze şezlonguri cu câte 8-10 lei să poată să vină cu prosopul, cu cearșaful.

ADVERTISEMENT

Sensul nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea de a-şi lua şezlong, ci sensul era că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje că sunt la mare sau că sunt la lac, accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare”, a explicat Orban, conform Adevărul.

Românii au fost luați prin surprindere prin decizia Guvernului Orban de a permite oamenilor să meargă la plajă din 1 iunie, cu toate că președintele Klaus Iohannis a promis că acest lucru se va întâmpla din 15 iunie.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, românii au la dispoziție câteva zile ca să învețe noile reguli dacă vor să nu aibă probleme legale atunci când vor merge pe litoral.

Conform actului oficial adoptat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: „Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de şezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între şezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite şi cu respectarea normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, ministrului sănătăţii şi ministrului mediului, apelor şi pădurilor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020”.

ADVERTISEMENT

Românii așteaptă cu nerăbdare ziua de 1 iunie 2020 pentru a lua cu asalt litoralul românesc, însă bulgarii promit umbrele și șezlonguri gratis pentru a atrage turiștii.

ADVERTISEMENT