News

La 46 de ani, decanul Facultății de Drept are venituri fabuloase. Răzvan Dincă deține milioane de lei în conturi și câștigă anual o avere

Răzvan Dincă a fost instalat în funcția de decan al Facultății de Drept în februarie 2020. Avocat, Dincă are o avere impresionantă: milioane de lei și sute de mii de euro în bănci, dar și venituri anuale colosale.
06.01.2022 | 16:01
La 46 de ani decanul Facultatii de Drept are venituri fabuloase Razvan Dinca detine milioane de lei in conturi si castiga anual o avere
Răzvan Dincă (46 de ani), decanul Facultății de Drept, are venituri fabuloase
ADVERTISEMENT

La data de 19 februarie 2020, Senatul Universității din București a decis validarea prof. univ. dr. Răzvan Dincă în funcția de Decan al Facultății de Drept a Universității din București, pentru un mandat de 4 ani.

În vârstă de doar 46 de ani, Răzvan Dincă s-a implicat activ în conducerea prestigioasei instituții, dezvăluind planurile sale de perspectivă la împlinirea unui an petrecut în fruntea Facultății de Drept din Capitală.

ADVERTISEMENT

”Când am preluat mandatul de decan al Facultății de Drept, conform evidențelor contabile furnizate de Universitate, Facultatea de Drept avea un deficit bugetar foarte mare.

Răzvan Dincă: ”Facultate de Drept este cea mai atractivă, ea furnizează 58% dintre cei admiși în avocatură”

În condițiile în care Facultatea de Drept este cea mai atractivă și cea mai mare facultate de drept a țării, ea furnizează 58% dintre cei admiși în avocatură și 42% dintre cei admiși la Institutul Național al Magistraturii.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, suntem o facultate mare, care furnizăm un produs educativ căutat pe piață, de foarte mare eficiență. Investigând cauzele acestui deficit bugetar, am constatat și că taxele practicate la învățământul cu taxă la Facultatea de Drept erau cu 40% mai mici decât alocațiile bugetare pe care le furnizează statul, prin Guvernul României, pentru fiecare student școlarizat.

Ceea ce înseamnă că de la stat, adică din resursele publice, din impozitele și taxele plătite de toți românii, noi primeam pentru un student mult mai mulți bani decât primeam de la studenții care trebuiau să-și suporte singuri costurile programului de învățământ, deși le furnizam și unora, și altora același serviciu”, declara atunci Răzvan Dincă.

ADVERTISEMENT

Răzvan Dincă a fost șef de promoție în liceu și are un master la Sorbona

Răzvan Dincă a absolvit în 1995 Colegiul Național ”Alexandru Vlahuță” din Râmnicu Sărat, ca șef de promoție, ulterior terminând Facultatea de Drept din București, în intervalul 1995-1999. Până să devină avocat și partener la firmă, Răzvan Dincă și-a trecut la activ și un master la Sorbona.

Ultima declarație de avere depusă de Răzvan Dincă este spectaculoasă. Astfel, decanul Facultății de Drept deține două terenuri intravilane în București, unul în județul Sibiu și unul în județul Buzău, trei terenuri agricole în județul Buzău (suprafață totală de circa 50.000 metri pătrați), dar și două terenuri forestiere, în Buzău și Vrancea, cu o suprafață totală de 40.000 metri pătrați.

ADVERTISEMENT

Portofoliul imobiliar este întregit de două apartamente în Capitală (81 de metri pătrați, respectiv 67 de metri pătrați), o casă în București, suprafață locuibilă de 370 de metri pătrați, și una în Râmnicu Sărat, cu o suprafață de 210 metri pătrați.

Averea decanului Facultății de Drept: 1.300.000 lei, 700.000 euro, mai multe terenuri și apartamente

În mai multe conturi bancare, decanul Facultății de Drept a strâns până acum mai bine de 1.300.000 lei, peste 700.000 euro și 18.000 dolari, potrivit ultimei declarații de avere depusă de Răzvan Dincă.

Capitolul venituri este și el bine reprezentat. Din avocatură, Răzvan Dincă declară că a încasat anual 669.545 lei brut, la care se adaugă circa 20.000 lei, sumă estimată provenind din ”venituri din drepturi de proprietate intelectuală”.

Tot estimativ, din ”venituri din arbitraj”, Răzvan Dincă mai primește anual circa 100.000 lei, la care se mai adaugă ”câteva sute sau mii de lei” încasate din postura de colaborator extern la examenele profesionale din partea Consiliului Superior al Magistraturii.

ADVERTISEMENT
Tags: