News

Crește numărul românilor care beneficiază de pensii speciale. Lista a fost actualizată

Numărul românilor care beneficiază de pensii speciale crește. Lista lor a fost actualizată de Casa Naţională de Pensii Publice.
22.04.2024 | 10:15
Creste numarul romanilor care beneficiaza de pensii speciale Lista a fost actualizata
Crește numărul românilor care beneficiază pe pensii speciale. Sursa foto: Wall Street/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce salariații din categoriile privilegiate se pensionează, statul român continuă să plătească un număr în creștere de pensii speciale.

Aproximativ 430.000 de români primesc pensii speciale

În luna martie a acestui an, 423.532 de persoane beneficiau de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, potrivit datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

ADVERTISEMENT

Reprezentanții CNPP au transmis că 186.015 de români au primit luna trecută o indemnizație medie de 1.544 lei.

Aceștia fac parte din categoria beneficiarilor de indemnizaţii conform D.L. nr. 118/1990 – privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, cu modificările şi completările ulterioare.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceștia, 16.927 de persoane au beneficiat de o indemnizaţie medie de 945 lei, potrivit Legii nr. 49/1991 şi Legii nr. 44/1994 – privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război.

De asemenea, alte 66.682 români au primit în luna martie suma de 878 lei, în calitate de beneficiari de indemnizaţii conform Legii nr. 189/2000 – privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 pentru modificarea şi completarea Decretului-Lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările ulterioare.

ADVERTISEMENT

Suma medie de 83 de lei le-a fost plătită celor 47.299 de beneficiarii de indemnizaţii conform Legii nr. 309/2002 – privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961.

O sumă considerabilă au primit luna trecută cei 12.8174 de beneficiarii de indemnizaţii cf. Legii nr. 341/200 – recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Acești români au beneficiat de o sumă medie de 2.162 lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit Casei Naționale de Pensii, în martie 2024, 574 de artiști, beneficiarii Legii 109/2005, au primit o indemnizație medie de 345 lei.

Asta în timp ce 14.017 beneficiari de indemnizaţii conform Legii 8/2006 – Uniuni de creaţii, au primit în conturi suma de 1.916 lei, iar 79.201 de români, beneficiari conform Legii 578/2004 – Soţ Supravieţuitor, s-au ales cu o indemnizație medie de 128 lei.

ADVERTISEMENT
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3...
Cum arată noua casă a lui Mihai Neșu » Construcția a durat 3 ani: „Eu mi-aș dori o mică pauză, să ne bucurăm de ce am muncit”
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
CRBL a uitat de divorț. Are iubită fotomodel
CRBL a uitat de divorț. Are iubită fotomodel
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori