Life

Averea Maiei Morgenstern. Ce salariu are marea doamnă a teatrului românesc

14.01.2021 | 09:00
Averea Maiei Morgenstern Ce salariu are marea doamna a teatrului romanesc
ADVERTISEMENT

După mai bine de patru decenii în care i s-a dedicat trup și suflet, scena teatrului românesc a răsplătit-o, dincolo de sutele de roluri memorabile interpretate de-a lungul carierei, cu sume deloc de neglijat. La cei 58 de ani ai săi, Maia Morgenstern este la loc de cinste în topul celor mai bine plătite actrițe din țara noastră, mai ales de când a preluat frâiele Teatrului Evreiesc de Stat.

Mai exact, din declarația sa de avere reiese că încasează anual, în calitate de manager al acestei instituții, nu mai puțin de 107.288, cărora li se adaugă salariul de profesor de Arta Actorului în cadrul Universității Hyperion, dar și bani din drepturi de autor.

ADVERTISEMENT

Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aştept pensia. Merit”, dezvăluia Maia Morgenstern în mesajul postat cu câteva luni în urmă pe rețelele de socializare, trecând, totodată, în revistă întreaga sa carieră.

După o viață petrecută pe scenă, Maia Morgenstern a strâns o mică avere

Potrivit viva.ro, marea doamnă a teatrului românesc a primit anul trecut 685.665 de lei din drepturi de autor și peste 6.205 euro din premiile obţinute în urma festivalurilor-concurs la care a luat parte. Dintr-un calcul simplu rezultă că a încasat în 2020 nu mai puțin de 180.000 de euro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, deţine trei terenuri o casă şi două apartamente, toate în București, dar și conturi bancare ce „adăpostesc” în total nu mai puțin de 400.000 de euro.

Aştept pensia. E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani. Amurgul e violet. Aştept pensia. Merit. Acum patruzeci de ani şi ceva, puţin ceva, am căzut la examenul de la facultate.

ADVERTISEMENT

Facultatea de teatru: IATC. Eram 500 de fete pe 4 locuri. N-am intrat. Meritam. Să nu intru: o nepotrivire. Monolog aiurea şi poeziile. De forţă, de dragoste, populară, fabulă sau de comedie. Şi filosofică. Aveam 18 ani.

Am intrat la muncă, la Teatrul Evreiesc de Stat. Figurantă corp ansamblu – că n-aveam studii. Aveam 18 ani. Am dansat si-am cântat, şi-am învăţat din mers. Şi-am plâns un pic.

ADVERTISEMENT

Am intrat la Facultatea de Teatru. Tot 4 locuri erau, iar noi – 500. Da eu am intrat prima (şi dacă intram a treia… avea ceva? Sau ultima să fi intrat, ce, ar fi fost rău?). Aveam de-acum 19 ani şi eram prima. Studenţie, ambiţii, examene, conflicte, cafele, ţigări, amoruri. Maternitate. Nesiguranţă.

Asta e ţara mea. Tu pleacă la tine în ţară. Nu, această problemă nu există, mi-au spus la BOB. Şi-au rupt memoriul pe care îl depusesem la Ministerul Educaţiei. Ce mai contează. Acum aştept pensia. Merit”, povestea Maia Morgenstern într-un mesaj publicat în tomna anului trecut pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT