News

Averea uriașă a primarului din Caracal, tatăl patronului stației GPL din Crevedia

Ce avere are Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal și tatăl lui Ionuț Doldurea, patronul stației GPL care a explodat în Crevedia.
27.08.2023 | 17:57
Averea uriasa a primarului din Caracal tatal patronului statiei GPL din Crevedia
Ionuț Doldurea, un prosper om de afaceri, și tatăl său, Ion Doldurea, un primar și mai prosper / Foto: colaj, Facebook
ADVERTISEMENT

În vreme ce apropiații victimelor exploziilor de la Crevedia își plâng răniții și morții, continuă dezvăluirile din presă privind modul cum funcționa (fără autorizație) stația GPL din comună, al cărui acționar majoritar este Ionuț Daniel Doldurea. Și despre averea imensă a tatălui său, Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal.

Ionuț Doldurea, audiat de procurori

Așa cum, de altfel, a precizat și șeful IGSU, Raed Arafat, stația GPL din Crevedia funcționa fără probleme, deși nu avea autorizație, ISU retrăgându-i avizul încă din 2020. „Acționar majoritar al firmei care deținea stația de alimentare GPL se numește Daniel Ionuț Doldurea și este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, un personaj cu o avere impresionantă”, scrie Click.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, „în raportul prelimiar al autorităţilor se arată că firma care administra staţia GPL era închisă încă din 14 octombrie 2020. Într-o intervenție telefonică, Ion Doldurea, primarul din Caracal și tatăl proprietarului stației GPL a confirmat că firma este închisă, susținând că în locul acela este doar o parcare, doar că exploziile de ieri și răniții care au umplut spitalele din Capitală arată o altă realitate”.

Ionuț Doldurea, care a fost audiat de procurori, potrivit Digi 24,  este administratorul firmei Flagas SRL care deține stația GPL din Crevedia. Firma a fost înființată în 1997. Obiectul de activitate: „de la vânzarea de timbre și monede, până la vânzarea de carburanți”.

ADVERTISEMENT

Averea uriașă a lui Doldurea senior, primarul din Caracal

O firmă prosperă: „În ultimul deceniu, cifra de afaceri a SC Flagas SRL a crescut de la 1,2 milioane la 593 de milioane de lei, iar profitul net a atins 32 de milioane de lei anul trecut”. Tot potrivit sursei citate, prosperitatea lui Ionuț Doldurea ar fi nimica toată în comparație cu cea a tatălui său, primarul din Caracal, Ioan Doldurea.

„Ion Doldurea se află la primul mandat de primar și a candidat în 2020 din partea PSD. Înainte era un prosper om de afaceri. Acesta a acumulat o avere semnificativă, incluzând proprietăți imobiliare diverse și opere de artă valoroase.

ADVERTISEMENT

Chimist de profesie, Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Ion Doldurea are peste 20 de case, apartamente și spații comerciale, precum și aproape 500.000 de euro în conturi, potrivit declarației de avere. De asemenea, familia Doldurea are și un hotel de 5 stele în Caracal și opere de artă evaluate la 70.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: „Vor plăti toți”

Ion Doldurea s-a remarcat și după tragedia din Crevedia, spunând despre pompierii răniți în deflagrații că „este problema lor”. „Nu am nici o scuză”, a revenit ulterior Doldurea, care, potrivit Digi 24, a anunțat că se autosuspendă din PSD. Potrivit aceleiași surse, ISU a semnalat, într-un raport întocmit în 2020, numeroase nereguli la firma fiului primarului, mai multe instituții ale statului fiind informate în acest sens.

Duminică, premierul Marcel Ciolacu a promis vă „toți vinovații” pentru tragedia din Crevedia „vor plăti”. Întrebat în legătură cu faptul că firma lui Ionuț Doldurea, ca fiu de primar, a funcționat ilegal trei ani de zile, Ciolacu a răspuns:

„Eu sunt fiul cuiva. Fiecare dintre noi este copilul cuiva. Da? Cred că este un lucru normal. Ceea ce este cel mai important, și acest lucru vi-l garantez și eu și domnul ministru de Interne și doamna ministru a Justiției, cine se va face vinovat va suporta rigorile legii, fără excepție. Am înțeles, e o problemă cu primarul din PSD cu care eu trebuie să iau…nu vă supărați, eu nu trebuie să iau legătura cu tatăl nimănui, la niciun acționar….pentru că nu este în atribuțiile mele de serviciu”. „Dacă dvs, în fișa postului președintelui partidului, țineți să iau legătura cu tatăl fiului care avea un GPL…nu am luat”.

 

ADVERTISEMENT