News

Sinistrați, după explozia de la Crevedia. Ce se întâmplă cu cei 3.000 de oameni evacuați din calea focului

Bilanț dramatic, după explozia de la Crevedia. Vecinii fostei stații de alimentare GPL au devenit victime colaterale în incidentul de sâmbătă.
27.08.2023 | 16:53
Sinistrati dupa explozia de la Crevedia Ce se intampla cu cei 3000 de oameni evacuati din calea focului
Peste 3.000 de persoane au fost evacuate, după explozia de la Crevedia. Unii dintre ei și-au pierdut casele / Fotografii: Octav Ganea / Inquam Photos / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Doi morți și zeci de răniți, este bilanțul unui grav incident, care s-a petrecut, sâmbătă, la Crevedia, județul Dâmbovița. Explozia i-a afectat în mod direct și pe locuitorii din zonă. Unii dintre ei au rămas fără case, care au fost distruse de foc, alții au fost evacuați și au fost nevoiți să doarmă pe la prieteni.

Șase case au ars ca urmare a exploziei d ele Crevedia

Situația extrem de complicat de administrat de salvatorii chemați, sâmbătă seara, să lichideze incendiul provocat de explozia de la fosta stație GPL, i-a determinat pe aceștia să dispună evacuarea locuitorilor pe o suprafață de un kilometru, în jurul punctului în care s-a produs deflagrația.

ADVERTISEMENT

Cel puțin șase case ar fi ars, ca urmare a extinderii focului, fără ca proprietarii acestora să mai aibă timp să salveze mare lucru.

Un bărbat cu probleme de sănătate a refuzat să-și părăsească imobilul: ”Mă vedeți în ce hal sunt”

Printre cei care au fost sfătuiți să fugă din calea focului este și Nicolae, un bărbat care locuiește în apropiere, dar care are probleme mari de sănătate și nu se poate deplasa cu ușurință.

ADVERTISEMENT

”Am văzut lume că fugea și a venit cineva și mi-a spus: fugiți încolo. Dacă oi putea să plec, plec, dacă nu, mă vedeți în ce hal sunt”, a povestit bărbatul pentru Observator.

Acesta spune că a decis să rămână la domiciliu chiar dacă a simțit ”că i-a luat foc cămașa” pe el. Bărbatul a suferit pagube importante, după ce pereții locuinței i s-au crăpat din cauza suflului exploziei, resimțit la kilometri distanță.

ADVERTISEMENT

O parte din ”sinistrați” s-au întors acasă

Duminică dimineața, autoritățile au anunțat că incendiul de la Crevedia este sub control, așa că o parte dintre cei care și-a petrecut noaptea la rude sau prieteni, au putut să revină acasă. Alții, însă, nu au mai avut unde să se întoarcă, pentru că focul le-a distrus toată agoniseala.

Explozia de la Crevedia a fost cel mai grav incident de acest gen din ultimii ani. Bilanțul exploziei a ajuns la 58 de victime, din care 43 dunt cadre MAI (39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi).

ADVERTISEMENT

Două persoane au murit, prima din cauza unui infarct, iar cea de-a doua de la un infarct. Cele două persoane decedate erau soț și soție.

ADVERTISEMENT
Tags: