News

Averi uriașe în cazul polițiștilor sibieni arestați! Case, mașini, terenuri și câștiguri din pariuri

Au fost descoperite averi uriașe în cazul polițiștilor sibieni arestați!
22.05.2021 | 11:49
Averi uriase in cazul politistilor sibieni arestati Case masini terenuri si castiguri din pariuri
ADVERTISEMENT

Vorbim despre cei 25 de agenți de la Biroul Drumuri Naţionale şi Drumuri Europene. Aceștia au intrat în 2019 în vizorul procurorilor pentru diverse acte de corupţie.

Au urmat doi ani de zile în care polițiștii de la Rutieră Sibiu au fost filaţi. În tot acest timp, anchetatorii au adunat sute de capete de acuzare împotriva lor.

ADVERTISEMENT

Averi uriașe în cazul polițiștilor sibieni care au fost arestați!

Cele mai multe, nu mai puțin de 115 la număr, au fost pentru luare de mită, iar restul pentru abuz în serviciu şi fals.

Mai mult de atât, procurorii nu exclud acum ca activitatea infracţională a celor cercetaţi să fie una mult mai intensă şi să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp.

ADVERTISEMENT

Conform probelor obținute pe parcursul celor doi ani de anchetă s-a trecut la începerea urmăririi penale împotriva a 15 dintre agenţii de poliţie de la Sibiu.

13 dintre ei au fost chiar reţinuţi într-o primă etapă, iar ulterior, 10 arestaţi. În cazul celorlalți cinci s-a decis controlul judiciar.

ADVERTISEMENT

Mai exact, poliţiştii implicaţi obişnuiau să îi „ierte” pe şoferii care încălcau legea. Conducătorii auto erau constrânși ca în cazul unor amenzi mai mari să sponsorizeze echipa de fotbal a Poliţiei Sibiu.

De asemenea, aceștia puteau să ofere bani sau alte foloase direct agentului / agenţilor constatator/i. Drept pentru care, se alegeau cu pedepse mai uşoare sau, după caz, chiar scăpau de sancţiuni.

ADVERTISEMENT

Declarațiile de avere ale polițiștilor au scos și alte dedesubturi la lumină. Astfel, s-a observat că mai toți erau membri în diverse asociaţii sportive sau culturale şi înscrişi în sindicatul poliţiştilor.

Șapte dintre ei dețin între una şi trei locuinţe – case şi / sau apartamente, unele cumpărate înainte de 2000, altele recent, chiar şi în ultimii doi – trei ani. Cam la fel a fost și în cazul terenurilor.

Unii dintre poliţişti şi-au achiziţionat două apartamente / garsoniere / case în acelaşi an ori la doi – trei ani distanţă. Culmea, unul dintre ei, deși nu deţine o funcţie sau vreun grad superior şi chiar are o familie destul de numeroasă faţă de ceilalți colegi, este proprietarul unei case în suprafaţă de 500 mp

Alți doi polițiști au declarat într-un singur an sume consistente obţinute la pariuri sportive care pleacă de la peste 7.500 de lei şi ajung la aproximativ 30.000 de lei

Au fost însă și situații în care agenții nu aveau nimic pe numele lor, proprietățile fiind trecute pe cele ale apropiaților. De asemenea, interesant este că niciunul dintre poliţiştii arestaţi nu deţine vreo maşină mai nouă de 2013, ca an de fabricaţie, ori de provenienţă românească

ADVERTISEMENT
Tags: