News

Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: “Nimeni nu a confirmat că pacienţii vindecaţi nu se pot infecta din nou cu COVID-19”

25.04.2020 | 15:25
Avertisment din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii Nimeni nu a confirmat ca pacientii vindecati nu se pot infecta din nou cu COVID19
ADVERTISEMENT

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat sâmbătă că în acest moment nu există nicio dovadă că persoanele care s-au recuperat de COVID-19 şi au anticorpi, sunt protejate de a doua infecţie cu coronavirus. 

Avertisment din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Organizaţia Naţiunilor Unite a avertizat guvernele să nu emită “paşapoartele de imunitate” sau “certificate fără riscuri” persoanelor care s-au recuperat după infecţia cu noul coronavirus, întrucât nu poate fi garantat faptul că nu se pot îmbolnăvi din nou.

ADVERTISEMENT

Practic, riscurile de răspândire ar putea creşte deoarece persoanele care s-au recuperat pot ignora sfaturile privind luarea măsurilor de precauţie privind răspândirea coronavirusului, anunţă Reuters.

“Nu există nicio dovadă că oamenii care s-au recuperat de COVID-19 şi au anticorpi sunt protejaţi de a doua infecţie”

“Unele guverne au sugerat că detectarea anticorpilor la SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, ar putea servi drept bază pentru un paşaport de imunitate sau certificat fără riscuri care ar permite oamenilor să călătorească sau pentru a reveni la locul de muncă presupunând că acestea sunt protejate de reinfectare”, se arată în comunicare OMS.

ADVERTISEMENT

În comunicare OMS se avertizează că: “Nu există nicio dovadă că oamenii care s-au recuperat de COVID-19 şi au anticorpi sunt protejaţi de a doua infecţie”.

Chile, prima ţară care a anunţat emiterea “paşapoartelor pentru sănătate”

Statul Chile a anunţat săptămâna trecută că va începe să emită “paşapoarte pentru sănătate” persoanelor considerate că s-au recuperat de boală. Odată ce au fost examinaţi pentru dezvoltarea de anticorpi care să-i facă imuni la virus, ei ar putea reintra imediat în circuitul de muncă.

ADVERTISEMENT

OMS a anunţat că a examinat dovezile cu privire la răspunsurile anticorpilor împotriva virusului, care a apărut în Wuhan, la finalul anului trecut. Aproximativ 2,8 milioane de oameni au fost infectaţi de noul coronavirus şi peste 196.000 de oameni au decedat.

“imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare”

Cele mai multe studii arată că oamenii care s-au recuperat de la infecţie au anticorpi împotriva virusului, se arată în comunicarea OMS.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, unii dintre ei au niveluri foarte mici de anticorpi de neutralizare în sângele lor, iar asta arată că “imunitatea celulară poate fi, de asemenea, critică pentru recuperare”, susţine Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

ADVERTISEMENT
Tags: