News

Avertisment fără precedent despre pandemia de coronavirus. Anthony Fauci: „Foarte mulți vor muri dacă se întâmplă asta”

15.08.2020 | 16:11
Avertisment fara precedent despre pandemia de coronavirus Anthony Fauci Foarte multi vor muri daca se intampla asta
ADVERTISEMENT

Expertul american Athony Fauci crede că un număr semnificativ de oameni vor muri în următoarele luni din cauza Covid-19, dacă autoritățile vor permite infectarea în masă.

Anunțul lui Fauci vine în contextul în care tot mai mulți experți vor să încerce modelul suedez de obținere a imunității de turmă.

ADVERTISEMENT

Suedia nu a impus restricții în plină pandemie, doar le-a recomandat oamenilor să fie precauți.

Anthony Fauci crede că multă lume va muri dacă se va încerca imunizarea în masă a populației

Anthony Fauci, expert din cadrul Institutului Naţional pentru Alergie şi Boli Infecţioase din SUA, se opune vehement conceptului de imunizare de turmă.

Dacă toată lumea l-ar contracta (noul coronavirus), chiar şi cu procentul relativ mare de oameni asimptomatici, foarte mulţi vor muri”, a avertizat Fauci, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii au pierdut aproape 170.000 de oameni în lupta cu noul coronavirus, conform unor date oficiale oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Te uiți la Statele Unite, cu epidemia de obezitate care există, cu numărul mare de persoane care suferă de hipertensiune arterială, de diabet. Dacă toată lumea se infectează, numărul morților ar fi uriaș și total innacceptabil”, a adăugat Fauci.

ADVERTISEMENT

Imunitatea de turmă este un concept valid doar dacă un număr semnificativ din populație, peste 66%, s-ar infecta și vindeca de Covid-19. Teoretic acele persoane ar dobândi imunitate și epidemia ar fi stinsă.

În mod normal o persoană care se vindecă de Covid-19 ar trebui să dezvolte imunitate, însă puține se cunosc oficial despre cât durează această imunitate. Mai mult, cifrele arată că doar 10% din cei vindecați au dezvoltat anticorpi, astfel că teoria imunizării în masă pare a fi greșită din start.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie, prin vocea premierului Boris Johnson, a încercat o astfel de abordare la începutul pandemiei, însă autoritățile s-au speriat atunci când au văzut cât de contagioasă este boala și, mai mult, cât de mult poate complica sistemul medical.

ADVERTISEMENT