News

Ce spune Klaus Iohannis despre deplasarea cu un avion de lux în Coreea de Sud: ”Am venit în interesul României”

Aflat în Coreea de Sud, Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști despre folosirea unui nou avion de lux pentru această deplasare. Explicațiile șefului statului.
23.04.2024 | 11:51
Ce spune Klaus Iohannis despre deplasarea cu un avion de lux in Coreea de Sud Am venit in interesul Romaniei
Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Am venit cu o aeronavă mică”. Sursa foto: Hepta / Boarding Pass / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marți, într-o conferință de presă susținută la Seul, Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști de ce a ales să călătorească în Coreea de Sud cu un avion de lux. Care a fost explicația liderului de la Cotroceni.

Klaus Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: ”Am venit cu o aeronavă mică”

Luni, 22 aprilie, președintele Klaus Iohannis a început o vizită oficială de trei zile în Coreea de Sud. Aeronava de lux folosită de șeful statului a decolat duminică de la Sibiu. Conform celor de la Boarding Pass, avionul privat pe care îl folosește Iohannis este un Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Cu același avion, președintele României a ajuns, în anul 2023, în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023), dar şi în turneul african din Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal (noiembrie 2023).

Marți, 23 aprilie 2024, Klaus Iohannis a fost întrebat, la Seul, despre avionul de lux cu care a călătorit în Coreea de Sud. ”Domnule preşedinte, o întrebare care are legătură cu vizita dumneavoastră aici, în Coreea de Sud. Este o întrebare legată de modul în care ați făcut această vizită.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă întreb, dacă în condiţiile în care economia României șchioapătă oarecum, de ce aţi ales o nouă vizită cu un avion de lux în timp ce membrii Executivului au venit cu un avion de linie?”, a fost întrebarea ziaristului.

Puțin iritat de cele spuse de jurnalist, Iohannis a replicat și a spus că economia României nu se află într-o situația dificilă. Cât despre avion, președintele l-a caracterizat ca fiind o ”aeronavă mică”.

ADVERTISEMENT

În primul rând, economia României nu șchioapătă, ci crește în continuare. Nu cred că putem să facem o legătură între acestea două. Da, am venit într-o deplasare externă, așa cum au fost multe altele, în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus acesta.

Ce spune președintele despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români

La o întrebare legată despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români, președintele a răspuns: “Această solicitare există de multă vreme. Niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva”.

ADVERTISEMENT

Pe același subiect, Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că: ”Toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

ADVERTISEMENT