News

Avertisment OMS! De câte ori e mai puternic COVID 19 decât virusul gripal H1N1: “Ştim că este mortal”

13.04.2020 | 20:56
Avertisment OMS De cate ori e mai puternic COVID 19 decat virusul gripal H1N1 Stim ca este mortal
ADVERTISEMENT

SARS-COV-2 este de 10 ori mai letal decât H1N1, virusul responsabil de gripa porcină din 2009. Conform unui anunț al OMS, ieșirea din măsurile de carantină ar trebui să fie extrem de „lentă”.

Coronavirusul din Wuhan, mai letal de 10 ori decât H1N1

Reprezentanții OMS avertizează guvernele lumii să aibă mare grijă atunci când vor să „relaxeze” măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

“Datele culese din mai multe țări ne dau o imagine mai clară despre acest virus, despre comportamentul său, despre maniera de a-l opri. Știm că Covid-19 se răspândește rapid și știm că este mortal: de 10 ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a dezvăluit liderul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Singura șansă a omenirii, cred oficialii Organizației Mondiale a Sănătății, ar fi descoperirea unui vaccin eficient.

ADVERTISEMENT

Era globalizării înseamnă că riscul de reintroducere și reapariție a Covid-19 va continua. În final, elaborarea și distribuirea unui vaccin sigur și eficient sunt necesare pentru înreruperea totală a transmisiei”, au transmis cei de la OMS.

70 de companii din întreaga lume lucrează contracronometru la descoperirea unui vaccin, însă miliardele de dolari investite în cercetare nu pot face minuni peste noapte. Conform specialiștilor vom avea nevoie de cel puțin 12 luni până când un vaccin eficient va fi disponibil publicului larg.

ADVERTISEMENT

Până atunci, mai multe companii din China și SUA fac progrese reale în acest sens și s-a ajuns deja la faza testării pe oameni.

  • 500.000 de oameni au murit din cauza gripei H1N1, în 2009

În condițiile în care OMS susține că actualul coronavirus este de 10 ori mai puternic decât H1N1, guvernele lumii ar trebui să fie îngrijorate de cifrele dezastrului din 2009. Atunci, 500.000 de oameni au murit la nivel global din cauza bolii, însă primele pagini ale ziarelor au trecut cu vederea acest lucru.

ADVERTISEMENT
Tags: