News

Avertisment pentru românii cu vacanțe în Bulgaria. Anunțul lui Raed Arafat

18.06.2020 | 07:49
Avertisment pentru romanii cu vacante in Bulgaria Anuntul lui Raed Arafat
ADVERTISEMENT

Șeful DSU, Raed Arafat, transmite un avertisment de ultim moment pentru românii cu vacanțe în Bulgaria pentru această vară.

Deși se părea că a scăpat de epidemia accentuată de coronavirus, țara de la sud de Dunăre se confruntă cu o revenire importantă a infectărilor.

ADVERTISEMENT

De la sub 20 de cazuri la începutul lunii iunie, Bulgaria a ajuns, în această săptămână, și la zile cu peste 100 de infectări zilnice.

Raed Arafat, avertisment pentru românii cu vacanțe în Bulgaria

În aceste condiții, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, că dacă numărul cazurilor noi de Covid-19 va fi prea mare, cetățenii din România care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile la revenirea în România.

ADVERTISEMENT

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP. Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național” a spus Raed Arafat, la TVR.

Întrebat despre pericolul ca granițele să fie închise, medicul a liniștit populația și a declarat că nu se pune încă această problemă.

ADVERTISEMENT

”Nu este pericol de închidere a granițelor, ci de revenire la izolare” a răspuns Raed Arafat, adăugând că depinde cum va continua epidemia de coronavirus în Bulgaria, dacă e ceva temporar sau continuă creșterea numărului de cazuri.

Bulgaria, de la 19 la 112 cazuri

În debutul acestei luni, Bulgaria era o țară care răsufla ușurat și considera că a învins epidemia de Covid-19. Ulterior, cazurile au început să crească, iar de la 19 infectări pe 2 iunie, totalul cazurilor a ajuns la 112 pe ziua de 16 iunie.

ADVERTISEMENT

De la startul pandemiei Covid-19, Bulgaria a raportat numai 3.542 de cazuri de infectare, dintre care 184 de decese. Pe fondul măsurilor de relaxare, în ultimele şapte zile s-a înregistrat un record de 555 de noi cazuri.

De luni, în Bulgaria se vor relaxa unele restricţii antiepidemice, purtarea măştii nemaifiind obligatorie în magazine, dar rămâne obligatorie în transportul public, farmacii şi spitale.

ADVERTISEMENT