Sport

Avertisment pentru Simona Halep. Magdalena Frech vrea să dea lovitura: ”Nu mă gândesc că e campioana de la Wimbledon 2019”

Magdalena Frech, compatrioata numărului 1 mondial, Iga Swiatek, nu a luat vreun set, până acum, în confruntările cu Simona Halep, dar vrea să dea lovitura, sâmbătă, în turul 3 la Wimbledon 2022.
01.07.2022 | 17:59
Avertisment pentru Simona Halep Magdalena Frech vrea sa dea lovitura Nu ma gandesc ca e campioana de la Wimbledon 2019
Magdalena Frech a avertizat-o pe Simona Halep că își dorește să producă surpriza, sâmbătă, în turul 3 la Wimbledon 2022. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce s-a impus cu 7-5, 6-4 în fața belgiencei Kristen Flipkens, aflat la ultimul meci de simplu al carierei, Simona Halep va juca pentru un loc în optimile Wimbledon 2022 cu Magdalena Frech. O compatrioată a numărului 1 mondial, Iga Swiatek, aflată pe poziția 92 în ierarhia WTA. Dar care, deși tradiția nu o avantajează, vrea să dea lovitura.

”Poate că a treia oară va fi cu noroc și voi fi câștigătoare”, spune Magdalena French înaintea duelului cu Simona Halep

Magdalena Frech, viitoarea adversară pentru Simona Halep, a învins în turul al doilea o jucătoare mai bine clasată, pe Anna Karolina Schmiedlova (locul 84 WTA). În vârstă de 24 de ani, Frech s-a impus în două seturi, scor 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

Și, iat-o în turul 3 la Wimbledon. Cea mai avansată fază atinsă vreodată într-un turneu de Grand Slam. De altfel, palmaresul lui Frech nu este unul foarte notabil.

Locul 84, în aprilie 2022, este cea mai înaltă poziție atinsă. Iar la capitolul victorii la simplu are un succes în WTA Challenger Tour. Plus alte cinci în Circuitul ITF.

ADVERTISEMENT

Iar când vine vorba despre duelurile directe cu Simona Halep, scorul general este 0-2. Halep a bătut-o pe Frech în 2020, în sferturile de finală ale turneului de la Praga (zgură), scor 6-2, 6-0. Dar și în 2022, în primul tur de la Australian Open (hard), scor 6-4, 6-3.

Jucătoarea din Polonia este conștientă de superioritatea adversarei. Dar o avertizează pe Simona Halep că nu va avea un meci ușor: ”Sigur, mi-aș fi dorit o adversară mai ușoară să ajung în turul 4 fără probleme.

ADVERTISEMENT

Știu că va fi un meci greu și mă aștept la asta. Am jucat deja de două ori, cel mai recent la Australian Open, unde meciul a fost chiar echilibrat.

Poate că a treia oară va fi cu noroc și voi fi câștigătoare. Nu mă gândesc că e campioana de la Wimbledon 2019”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ia în calcul dorința de revanșă afișată de Magdalena Frech. ”Nu știu dacă va fi diferit jocul lui Frech, pentru că nu am jucat niciodată contra ei pe iarbă. Dar e un nou meci, am jucat contra ei și știu la ce să mă aștept. O să mă concentrez pe mine și o să încerc să joc mai bine decât am făcut-o împotriva lui Kristen”, a spus Simona.

ADVERTISEMENT