Life

Avertisment pentru toți utilizatorii Whatsapp. Trei setări care trebuie făcute neapărat în aplicație în 2023

Toți utilizatorii WhatsApp trebuie să știe despre aceste setări importante care pot fi activate pe aplicație. Riscurile pot fi mari, așa că e bine să știm cum să ne putem proteja.
04.01.2023 | 15:56
Avertisment pentru toti utilizatorii Whatsapp Trei setari care trebuie facute neaparat in aplicatie in 2023
Cele trei setări de pe Whatsapp pe care trebuie să le știi neapărat. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Există trei setări pe care toți utilizatorii sensibili de WhatsApp ar trebui să le verifice imediat. Verificarea în doi pași este una dintre cele mai importante setări care merită activitate pe aplicație.

Cele trei setări ale aplicației Whatsapp care ne pot proteja de hackeri

Este un pas suplimentar pentru verificarea numărului de telefon, pentru a vă ajuta să țineți hackerii la distanță. Să nu uităm că hackerii încearcă în mod regulat să pătrundă în conturile WhatsApp.

ADVERTISEMENT

Dacă activați însă verificarea în doi pași, aceasta vă poate ajuta să rămâneți în siguranță. Pentru a activa verificarea în doi pași, mergeți la Setări > Cont și comutați setarea la Activat.

De asemenea, WhatsApp mai are și o funcție adăugată recent care va autodistruge automat textele noi după o zi. Noua actualizare are ca scop sporirea confidențialității prin distrugerea mesajelor WhatsApp vechi.

ADVERTISEMENT

Practic, puteți seta ca mesajele care dispar să se activeze automat pentru toate conversațiile noi, fără a afecta conversațiile existente.

Cum putem scăpa de mesajele de pe Whatsapp fără a le șterge

Totodată, au fost adăugate și noi durate pentru mesajele care dispar, 24 de ore și 90 de zile. Astfel, acum puteți alege dintre patru opțiuni în total: 24 de ore, 7 zile, 90 de zile sau Dezactivat.

ADVERTISEMENT

Mergeți la Setări > Cont > Confidențialitate și apoi activați Temporizator mesaje implicite. Această funcție a fost lansată abia acum câteva săptămâni, așa că asigurați-vă că ați actualizat WhatsApp la cea mai recentă versiune pentru a o putea utiliza.

Țineți însă cont de faptul că acest sistem nu este perfect. Mai exact, cineva ar putea în continuare să facă capturi de ecran sau să vă copieze mesajele pentru a păstra o evidență a acestora.

ADVERTISEMENT

Nu uitați și că Whatsapp pregătește o funcție prin care mesajele șterse pot fi recuperate, așa că merită luată în calcul și acest lucru.

O a treia setare interesantă este blocarea WhatsApp. Acest lucru înseamnă că persoanele care folosesc telefonul altcuiva nu pot să citească mesajele.

Cum putem evita ca o altă persoană să poată vedea mesajele de pe Whatsapp

Pentru a configura acest lucru, trebuie să accesați setările WhatsApp. Apoi dați click pe “Account” și apoi pe “Privacy”. De aici, puteți activa “Screen Lock” (Blocare ecran) fie cu Touch ID, fie cu Face ID.

De asemenea, veți putea alege o durată de timp pentru când ID-ul este din nou necesar.

Acum, ori de câte ori veți deschide aplicația, aceasta vă va cere amprentele sau o fotografie a feței pentru a verifica dacă sunteți într-adevăr, posesorul telefonului.

Puteți în continuare să citiți și să răspundeți rapid la mesaje în fereastra de notificare, deci instrumentul nu afectează personal utilizatorul, ci doar pe cei din jur. scrie The Sun.

De asemenea, veți putea răspunde la apelurile WhatsApp. Nu uitați și că puteți dezactiva oricând toate previzualizările mesajelor în setările iPhone.

Amintim că Whatsapp are în plan și alte modificări importante care sunt așteptate să între în vigoare în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT