Life

Avertisment pentru utilizatorii de iPhone. Greșeala care te poate lăsa fără baterie la telefon

Alertă în rândul utilizatorilor de iPhone. O simplă greșeală, destul de frecventă de altfel, poate afecta enorm bateria telefonului.
21.04.2023 | 07:48
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone Greseala care te poate lasa fara baterie la telefon
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone ar fi bine să știi că o simplă greșeală poate afecta bateria dispozitivului tău. Este vorba depre o eroare care poate să afecteze capacitatea de încărcare a telefonului. Și cu siguranță nimeni nu îi dorește asta.

Ce trebuie să știe utilizatorii de iPhone

Popularul tehnician TikToker David Eluemunoh a tras un semnal de alarmă în acest sens. El susține că husa telefonului afectează bateria acestuia, iar fanii Apple au rămas de-a dreptul șocați. Vestea bună este că acesta a venit și cu o serie de sfaturi importante.

ADVERTISEMENT

“Nu vă mai încărcați iPhone-ul cu o carcasă. Știați că încărcarea iPhone-ului în anumite stiluri de carcase îl face să se încingă. Acesta este în principal motivul pentru care iPhone-ul tău nu se mai încarcă atunci când ajunge la 80%, pentru că este fierbinte”, avertizează acesta.

Pe de altă parte, deși poate mulți utilizatori nu știu, Apple are un astfel de avertisment pe site-ul oficial. Mai exact, producătorul spune că atunci când ținem telefonul în anumite huse, poate fi generată o căldură excesivă.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, cei care au iPhone pot observa o modificare a capacității bateriei. Dacă telefonul se încălzește atunci când se află la încărcat, atunci acesta trebuie scos în primă fază din husă, recomandă cei de la Apple.

Avertismentul venit din partea Apple

“Încărcarea dispozitivului dvs. atunci când se află în anumite stiluri de carcase poate genera căldură excesivă. Acest lucru poate afecta capacitatea bateriei. Dacă observați că dispozitivul dvs. se încălzește atunci când îl încărcați, scoateți-l mai întâi din carcasă”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că cea mai recentă actualizare de software de la Apple a inclus chiar și o funcție de siguranță referitoare la acest aspect. Mai exact, cu iOS 16, încărcarea este pusă în așteptare atunci când iPhone-ul devine prea cald sau prea rece pentru a se încărca.

Acest mesaj apare pe ecranul de blocare și în Setări > Baterie: Încărcare în așteptare. Mai apoi, încărcarea va fi reluată atunci când telefonul revine la temperatura normală. Trebuie să facă ceva utilizatorii de iPhone? Apple mai are un sfat.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă neapărat utilizatorii de iPhone

“Pentru a relua încărcarea iPhone-ului cât mai repede posibil, mutați-l într-un loc mai rece sau mai cald. Dacă iPhone-ul este în curs de utilizare, puneți-l în stare de repaus”, precizează sursa citată, notează The Sun.

Eluemunoh mai sugerează în postarea sa că unul dintre lucrurile care afectează sănătatea bateriei este faptul că iPhone-ul se încălzește prea des. Tocmai din acest motiv, el le recomandă tuturor să opteze pentru o carcasă nouă, de calitate, în care bateria telefonului să fie în siguranță.

Iar postarea lui a adunat numerose reacții. Nu puțini sunt cei care au confirmat că au făcut o astfel de greșeală. Alți internauți pe de altă parte parte au spus că vor îndepărta imediat husa de pe telefonul lor.

ADVERTISEMENT
Tags: