News

Alertă Ro-Alert: urs observat în apropiere de București, la Cioplani. Jandarmeria: „E vorba despre un pui”

Un mesaj Ro-Alert a fost emis sâmbătă dimineață în zona localităților Ciolpani și Snagov, din apropiere de București, privind prezența unui urs.
13.04.2024 | 12:43
Alerta RoAlert urs observat in apropiere de Bucuresti la Cioplani Jandarmeria E vorba despre un pui
Anul trecut de două ori au fost semnalați urși la Ciolpani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov, aflate la circa 40 de kilometri de București, au fost avertizați sâmbătă după-amiază, în jurul orei 10.00 printr-un mesaj Ro-Alert cu privire la prezența unui urs. Autoritățile au precizat ulterior că este vorba doar de un pui de urs, luat în evidență de pădurar.

Urs observat în apropiere de București, la doar 40 de km

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a transmis o avertizare RO-Alert la ora 9:45 pentru locuitorii localităților Ciolpani și Snagov, aflate la circa 40 de kilometri de Capitală, prin care avertizau populația cu privire la prezența unui urs în zonă.

ADVERTISEMENT

„Alertă extremă. A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Ciolpani! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul Ro-Alert, transmis de către autorități sâmbătă dimineață.

Alerta a fost emisă de către autorități după ce au fost alertate, la numărul de urgență 112, privind prezența animalului în zonă. „Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani”, a scris o femeie, pe Facebook, potrivit Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

„În localitatea Ciolpani a fost semnalată prezența unui urs. ISUBIF a emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației din localitățile Ciolpani și Snagov. Din informațiile primite de la apelant, prin numărul de urgenta 112, ursul a fost observat în zona Ciolpani – DN1.

În asemenea cazuri, misiunea este gestionată de către colegii noștri de la jandarmerie”, a transmis și ISU București-Ilfov cu privire la acest incident, precizând că de acest caz se va ocupa Jandarmeria.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria precizează că a fost vorba de un pui de urs

La scurt timp după semnalarea ursului în localitățile din Ilfov, Jandarmeria Română a transmis că a fost vorba de un pui de urs, luat deja în evidență de către un pădurar. Autoritățile au precizat că, în continuare, un echipaj de jandarmi a rămas în zonă.

„Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentara un echipaj  Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, a transmis sâmbătă Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile au mai precizat că puiul de urs nu a atacat persoane sau gospodăriile oamenilor din zonă. „Puiul de urs nu a atacat gospodarii sau persoane”, a mai transmis Jandarmeria Română.

Nu este prima oară când prezența unui urs este semnalată în apropierea Bucureștiului. Anul trecut, în luna septembrie, un urs a fost semnalat tot în apropiere de Ciolpani. Animalul a fost surprins la câțiva metri de Drumul European 85, la marginea unei păduri din localitatea Sinești din județul Ialomița. Cu trei luni înainte, un alt urs fusese semnalat tot în apropierea pădurii din Ciolpani.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un...
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes...
Compania care le oferă angajaților un bonus anual de peste 40.000€, după un succes neaşteptat
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a...
Ce se ascunde în tunelul secret din Munții Bucegi. De ce intrarea a fost betonată de autorități