News

Alertă Ro-Alert: urs observat în apropiere de București, la Cioplani. Jandarmeria: „E vorba despre un pui”

Un mesaj Ro-Alert a fost emis sâmbătă dimineață în zona localităților Ciolpani și Snagov, din apropiere de București, privind prezența unui urs.
13.04.2024 | 12:43
Alerta RoAlert urs observat in apropiere de Bucuresti la Cioplani Jandarmeria E vorba despre un pui
Anul trecut de două ori au fost semnalați urși la Ciolpani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locuitorii din localitățile Ciolpani și Snagov, aflate la circa 40 de kilometri de București, au fost avertizați sâmbătă după-amiază, în jurul orei 10.00 printr-un mesaj Ro-Alert cu privire la prezența unui urs. Autoritățile au precizat ulterior că este vorba doar de un pui de urs, luat în evidență de pădurar.

Urs observat în apropiere de București, la doar 40 de km

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a transmis o avertizare RO-Alert la ora 9:45 pentru locuitorii localităților Ciolpani și Snagov, aflate la circa 40 de kilometri de Capitală, prin care avertizau populația cu privire la prezența unui urs în zonă.

ADVERTISEMENT

„Alertă extremă. A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Ciolpani! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul Ro-Alert, transmis de către autorități sâmbătă dimineață.

Alerta a fost emisă de către autorități după ce au fost alertate, la numărul de urgență 112, privind prezența animalului în zonă. „Tocmai ne-a sărit în fața mașinii un urs, la pădurea Ciolpani”, a scris o femeie, pe Facebook, potrivit Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

„În localitatea Ciolpani a fost semnalată prezența unui urs. ISUBIF a emis un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației din localitățile Ciolpani și Snagov. Din informațiile primite de la apelant, prin numărul de urgenta 112, ursul a fost observat în zona Ciolpani – DN1.

În asemenea cazuri, misiunea este gestionată de către colegii noștri de la jandarmerie”, a transmis și ISU București-Ilfov cu privire la acest incident, precizând că de acest caz se va ocupa Jandarmeria.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria precizează că a fost vorba de un pui de urs

La scurt timp după semnalarea ursului în localitățile din Ilfov, Jandarmeria Română a transmis că a fost vorba de un pui de urs, luat deja în evidență de către un pădurar. Autoritățile au precizat că, în continuare, un echipaj de jandarmi a rămas în zonă.

„Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentara un echipaj  Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, a transmis sâmbătă Jandarmeria Română.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile au mai precizat că puiul de urs nu a atacat persoane sau gospodăriile oamenilor din zonă. „Puiul de urs nu a atacat gospodarii sau persoane”, a mai transmis Jandarmeria Română.

Nu este prima oară când prezența unui urs este semnalată în apropierea Bucureștiului. Anul trecut, în luna septembrie, un urs a fost semnalat tot în apropiere de Ciolpani. Animalul a fost surprins la câțiva metri de Drumul European 85, la marginea unei păduri din localitatea Sinești din județul Ialomița. Cu trei luni înainte, un alt urs fusese semnalat tot în apropierea pădurii din Ciolpani.

ADVERTISEMENT
Tags: