News

Avertisment sever în privința mutației Delta. Există indicii că vaccinurile anti-Covid nu opresc transmiterea tulpinii

Oamenii de știință din Marea Britanie lansează un avertisment sever în privința mutației Delta. Aceștia spun că există indicii care conduc la ideea că vaccinurile anti-Covid nu opresc transmiterea tulpinii.
06.08.2021 | 23:26
Avertisment sever in privinta mutatiei Delta Exista indicii ca vaccinurile antiCovid nu opresc transmiterea tulpinii
ADVERTISEMENT

În plină perioadă de extindere a noii tulpini Delta (indiene) a Covid-19, cercetătorii din Marea Britanie lansează un avertisment sever.

Potrivit oamenilor de știință de la Public Health England (PHE), există semne preliminare conform cărora persoanele vaccinate anti-Covid-19 ar putea transmite varianta Delta a coronavirusului la fel de uşor ca persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

Studiu alarmant în Marea Britanie: Există indicii că vaccinurile anti-Covid nu opresc transmiterea tulpinii Delta

În fața pericolului unui nou val uriaș de infecții, dată fiind extinderea cu repeziciunii a mutației Delta, mult mai contagioase, populația spera ca vaccinurile anti-Covid să reprezinte o armă vitală.

Din păcate, un studiu din Regatul Unit al Marii Britanii a constatat că gradul de încărcare virală cu coronavirus la persoanele cu varianta Delta poate fi similar, indiferent dacă acestea sunt sau nu imunizate cu ser anti-Covid.

ADVERTISEMENT

”Unele constatări iniţiale arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu (varianta) Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate”, menţionează PHE, citat de Agerpres.

Britanicii spun că aceste date preliminare conduc spre ideea că oamenii, indiferent că sunt sau nu vaccinați, dau mai departe mutația Delta în aceeași proporție.

ADVERTISEMENT

”Aceasta ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi. Totuşi, aceasta este o analiză exploratorie preliminară şi este nevoie de mai multe studii ţintite pentru a o confirma” adaugă agenţia sanitară britanică.

Schema completă de vaccinare anti-COVID-19, eficientă împotriva formelor grave de infectare cu Delta

Dacă gradul de contagiozitate al mutației Delta pare că nu ține cont de vaccinați sau nevaccinați, formele grave de Covid-19 lăsate în urmă de boală depind fundamental de ser.

ADVERTISEMENT

Specialiștii anunță că schema completă de vaccinare anti-Covid-19 a arătat până în prezent că este eficientă pentru prevenirea formelor severe de boală şi decesului în cazul infectării cu varianta Delta.

Britanicii de la PHE spun că, începând din luna iulie 55,1% dintre persoanele spitalizate în Marea Britanie în urma infectării cu varianta Delta nu erau vaccinate, iar 34,9% erau vaccinate cu schema completă.

Public Health England a mai atenţionat asupra faptului că o altă variantă a coronavirusului, detectată prima dată în Columbia, a arătat în analize preliminare că ar putea ocoli răspunsul imunitar declanşat de vaccinare sau de o infecţie anterioară.

În acest caz este nevoie de o gamă largă de cercetări suplimentare şi încă nu există dovezi conform cărora varianta columbiană este mai transmisibilă decât varianta Delta care acum este dominantă.

ADVERTISEMENT