News

Avertismentul OMS! Europa rămâne principalul focar de infecție cu noul coronavirus

30.04.2020 | 19:21
Avertismentul OMS Europa ramane principalul focar de infectie cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Europa rămâne principalul focar de infecție cu noul coronavirus, cu toate că numărul de persoane infectate începe să scadă. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat guvernele europene să nu renunțe la vigilență.

OMS avertizează din nou Europa

Potrivit CNN, pentru a învinge coronavirusul e nevoie de multă răbdare. „Virusul este neiertător. Trebuie să rămânem vigilenți, perseverenți și răbdători, pregătiți să luăm măsuri atunci și acolo unde este nevoie”, a explicat Doctorul Hans Kluger, directorul regional pentru Europa al OMS.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei luni, directorul general al OMS, Tedros Ghebreyesus a declarat răpândirea noului coronavirus drept o urgență de sănătate mondială. Între timp, peste 3 milioane de oameni la nivel mondial au fost depistați cu coronavirus, în timp ce peste 200.000 de persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu Covid-19. În același timp, 1 milion de oameni s-au recuperat.

Conform statisticilor oficiale, numărul cazurilor cumulate de Covid-19 a crescut cu 15% în ultima săptămână, atunci când mai multe țări din Europa au dat primele semne de relaxare ale măsurilor de izolare. Numărul deceselor a crescut cu 17%, conform acelorași statistici.

ADVERTISEMENT

Specialiștii vorbesc despre al doilea val al îmbolnăvirilor, care ar putea veni în iarnă. Între timp, guvernele lumii încearcă să învingă boala până în vară, după care vor lua mai multe măsuri pentru a fi pregătiți când noul coronavirus va reveni în forță.

Organizația Mondială a Sănătății se contrazice singură

Organizația Mondială a Sănătății l-a transformat pe Donald Trump în cel mai mare dușman din cauza inadvertențelor de la nivel declarativ. Drept dovadă, liderii OMS declară într-o zi că toate guvernele ar trebui să fie mult mai restrictive și să nu se culce pe o ureche, după care a doua zi aceeași Organizație laudă modelul suedez de abordare, prin care coronavirusul este combătut fără măsuri de restricție, doar prin disciplina populației.

ADVERTISEMENT

În consecință, sătul de „poveștile” OMS, Donald Trump a decis să le taie finanțarea. „Am cerut administraţiei să suspende finanţarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi să facă o evaluare a rolului său în proasta gestionare şi ascunderea adevărului legat de răspândirea coronavirusului. 

OMS trebuia să spună lumii adevărul despre ce se întâmplă. OMS a eşuat şi nu şi-a îndeplinit această îndatorire de bază”, a precizat Trump.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, bugetul Organizației Mondiale a Sănătății este de circa 6 miliarde de dolari pe an, iar 550 de milioane de dolari vin din partea americanilor.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: