News

Avertizare! Cod portocaliu de inundaţii valabil până după miezul nopții! Care sunt județele afectate

02.07.2020 | 21:40
Avertizare Cod portocaliu de inundatii valabil pana dupa miezul noptii Care sunt judetele afectate
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare. Cod portocaliu de inundaţii pentru județul Caraș Severin, valabil până după ora 24:00.

Cel mai afectat va fi afectat bazinul hidrografic Bistra. De asemenea, este o atenționare și de Cod galben pentru județele Alba și Cluj, până mâine dimineață la ora 7:00.

ADVERTISEMENT

Râurile din bazinul hidrografic Arieș, bazinul superior și afluenții mijlociu și inferior,  ar putea depăși Cotele de atenție.

Mai multe județe din țară se află sub cod portocaliu de inundații

Ca urmare a ploilor înregistrate în ultimele ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante ale debitelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Bistra, afluent al râului Timiş, din judeţul Caraş-Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bistra – bazin amonte S.H. Bucova, Bistra Mărului – bazin superior.

ADVERTISEMENT

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare și pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Paroş, Sălaş, Sibişel, Govajdia şi Zlaşti.

Ploile și vijeliile parcă nu mai contenesc. Toată țara a avut de suferit din pricina precipitațiilor abundente care au pus stăpânire în ultimele săptămâni. Zeci de gospodării distruse, case inundate, mașini avariate, și vieți omenești pierdute din cauza viiturilor.

ADVERTISEMENT

Cele mai afectate zone au fost în Moldova, Transilvania, Argeș, dar și în București s-au înregistrat pagube. Străzile au strâns cantităţi mari de apă, iar în locurile unde canalizarea nu a funcţionat s-au format adevărate lacuri.

ADVERTISEMENT