News

Avertizare meteo ANM de vreme rea. Cod galben de furtuni

10.06.2020 | 10:00
Avertizare meteo ANM de vreme rea Cod galben de furtuni
ADVERTISEMENT

Avertizare meteo ANM de vreme rea pentru majoritatea regiunilor. De miercuri până joi, în România se anunță frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Avertizare meteo ANM de vreme rea. Cod galben de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de instabilitate accentuată. De această dată, avertizarea se referă la majoritatea județelor din țară.

ADVERTISEMENT

Astfel, de miercuri, 10 iunie, de la ora 12:00, până joi, 11 iunie, ora 10:00, vom avea parte de ploi abundente și posibil căderi de grindină, iar cantitățile cumulate pot atinge 60 l/mp.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Muntenia și Moldova, precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, anunță Administrația de Meteorologie.

ANM mai anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, prezentul mesaj va fi actualizat prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

A fost actualizată și informarea meteo

Tot în cursul zilei de miercuri, informarea meteo de marți a fost actualizată de ANM, aceasta fiind prelungită până în vineri dimineață.

În intervalul 10 iunie (ora 9:30) – 12 iunie (ora 23:00) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…35 l/mp.

ADVERTISEMENT