ADVERTISEMENT
News

Avertizare meteo pentru noaptea de Înviere! Cum se schimbă vremea

Autor: Alexandru Năstase | 01.05.2021 | 12:43
Avertizare meteo pentru noaptea de Înviere! Cum se schimbă vremea
Se schimbă vremea în noaptea de Înviere. Sursa foto - MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Avertizare meteo pentru noaptea de Înviere! FANATIK îți spune cum se schimbă vremea în următoarele ore. Concret, în intervalul de valabilitate 01 mai, ora 21:00 – 02 mai, ora 21:00, temperaturile se vor modifica destul de serios. 

ADVERTISEMENT

Vor exista mai multe fenomene meteorologice, dar cele mai importante vor fi intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi una accentuată, una care ar putea să creeze probleme.

Avertizare meteo pentru noaptea de Înviere!

De asemenea, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Ziua de 1 mai va fi comparabilă cu precedenta, apoi se va răci ușor, astfel încât regimul termic se va menține aproape staționar, cu maxime mediate zonal la 10 grade și minime de 2 grade.

ADVERTISEMENT

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, la început mixte. În București, după data de 1 mai, temperatura aerului va avea o tendință de scădere.

În cea de-a doua săptămână a lunii mai, media valorilor diurne se va situa în jurul a 19 grade, iar a celor nocturne va fi de 7…9 grade.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT