News

Alertă pe Aeroportul Satu-Mare. Un avion nu a putut ateriza din cauza vremii. A fost trimis către Cluj-Napoca

Momente de panică la bordul unei aeronave Wizzair. Din cauza vremii nefavorabile nu a putut ateriza pe Aeroportul Satu-Mare, fiind direcționată către cel din Cluj-Napoca.
01.01.2022 | 15:19
Alerta pe Aeroportul SatuMare Un avion nu a putut ateriza din cauza vremii A fost trimis catre ClujNapoca
Panică la bordul unei aeronave. Nu a putut ateriza pe Aeroportul din Satu-Mare din cauza vremii. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avionul cu direcția Londra-Satu Mare a survolat două ore din cauza ceții, până la găsirea unui loc bun de aterizare. Cursa aeriană trebuia să ajungă la ora 11.0o în Satu Mare.

La ora 13.10 piloții au fost direcționați spre Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, transmite presa locală presasm.ro

ADVERTISEMENT

Pasagerii cursei aeriene, transportați cu microbuze din Cluj-Napoca către Satu-Mare

Din Cluj-Napoca, pasagerii vor fi trasportați pe cale terestră, cu microbuze, către Satu-Mare. Acestea au fost puse la dispoziție de către autoritățile aeroportuare.

O problemă au întâmpinat și alte zeci de persoane care așteptau pe Aeroportul Internațional Satu Mare să fie preluate către Aeroportul Luton, din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Acestea trebuie să mai aștepte acum ca aeronava să se întoarcă din Cluj-Napoca. De altfel, vremea nu pare să se îmbunătățească la nivel local.

Potrivit site-ului vremea.ido.ro în continuare se va manifesta ceața și va ploua. Temperaturile au atins între 5 și 10 grade Celsius până la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

De ce nu poate ateriza un avion în condiții de ceață

Un avion nu poate ateriza în condiții de ceață pe un aeroport deoarece vizibilitatea este una redusă și se pune în pericol viața pasagerilor.

”Faptul că o aeronavă nu poate ateriza nu ţine strict de dotările tehnice ale unui aeroport, ci în primul rând de condiţiile de vizibilitate. (…)

ADVERTISEMENT

Dacă până la o anumită înălţime pilotul nu vede luminile pistei, acesta nu aterizează, întrucât ar putea periclita viaţa pasagerilor şi a echipajului de zbor.

Trebuie să ţinem cont de particularitatea amplasamentului aeroportului, dar şi de condiţiile geografice din zona aeroportului,(…)

Acestea pot face ca aterizările să nu poată fi efectuate atunci când vizibilitatea şi înălţimea bazei norilor sunt foarte reduse, chiar dacă mijloacele de navigaţie instrumentală ale aeroportului pot asigura dirijarea avionului”, a explicat pentru Ziarul de Iași Romeo Vatră, director la aerogara ieșeană.

ADVERTISEMENT