Sport

Avocații încearcă orice metodă pentru a-l scăpa pe Mario Iorgulescu de închisoarea de 13 ani și 8 luni! La ce a recurs omul plătit să-l salveze pe fiul șefului de la LPF!

Avocații lui Mario Iorgulescu testează toate variantele pentru a-l scăpa pe tânăr de închisoare, condamnat cu executare, descoperind tot mai multe căi de a reduce cu putință pedeapsa.
27.03.2024 | 22:32
Avocatii incearca orice metoda pentru al scapa pe Mario Iorgulescu de inchisoarea de 13 ani si 8 luni La ce a recurs omul platit sal salveze pe fiul sefului de la LPF
Mario Iorgulesc, all-în pentru a scapă de condamnarea la închisoare / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Concret, avocații lui Mario Iorgulescu susțin că acesta prezintă leziuni cerebrale, dar nu provenite doar din accident. Se spune că tânărul ar avea leziuni cerebrale încă din copilărie, ceea ce a condus spre urmările fatale ale sale.

Leziuni din copilărie, descoperite la aproape 5 ani după accidentul mortal

Mario Iorgulescu este imposibil de preluat din Italia de statul român, care nu-l poate expatria, după ce a fugit în urma unui accident provocat și soldat cu o victimă. Fiul șefului LPF a fost transportat în Italia pentru proceduri medicale după accident, printr-o manieră rapidă, cu un avion privat.

ADVERTISEMENT

Pedeapsa de 13 ani și 8 luni primită pentru omor și conducere sub influența substanțelor pare departe de-a fi pusă-n aplicare. Avocații tânărului au susținut că acesta nu poate participa la proces, prin prisma unor analize care-au arătat leziuni cerebrale din copilărie.

Medicii italieni ar fi folosit un aparat medical performant, iar prezența sa în sala de judecată ar fi inutilă. Conform avocaților, discernământul lui Mario Iorgulescu lipsește, ceea ce-ar atrage după sine o motivare a lipsei sale din proces.

ADVERTISEMENT

“Este un aspect învederat inclusiv în faţa instanţei de apel. Este un dispozitiv medical performant, care a relevat, din păcate, aceste afecţiuni ireversibile de care suferă şi au avut un rol (nr. în producerea accidentului). Se află în imposibilitatea de a participa efectiv la un proces penal, că nu înţelege ce se întâmplă”, a spus Virgil Boglea, avocatul lui Mario, conform Agerpres.

All-in pentru a evita punerea în aplicare a deciziei judecătorești

Apărarea lui Iorgulescu dorește schimbarea încadrării juridice, susținând că n-ar trebui judecat pentru omor în cazul accidentului fatal. Recursul va avea un nou termen pe 11 aprilie, unde se așteaptă pronunțarea unei decizii referitoare la acesta. Anterior, avocatul lui Iorgulescu, Virgil Boglea, a infirmat starea sa din momentul accidentului, Mario nefiind drogat sau beat.

ADVERTISEMENT

Metodele de apărare ale avocaților vin după condamnarea din octombrie 2023. Curtea de Apel București l-a condamnat pe Mario Iorgulescu la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Faptele pentru care-a fost condamnat sunt omor și conducere a unui vehicul sub influență alcoolului și drogurilor (cocaină). Curtea de Apel București a anulat și decizia prin care Iorgulescu era obligat la plata daunelor morale și materiale.

ADVERTISEMENT

Conform datelor, sumele de 200.000 de euro, reprezentând daune morale, și 100.000 de euro, reprezentând daune materiale, vor fi plătite de CITY INSURANCE SĂ. Însă, compania se află în faliment, iar membrii familiei bărbatului ucis nu mai speră la încasarea banilor.

În prezent, Mario Iorgulescu este internat într-o clinică privată din italia și n-a fost audiat de către autorități niciodată. Tânărul, conform datelor actuale, s-ar afla în incapacitatea de a se apăra, în urma accidentului său.

ADVERTISEMENT