News

Sentinţă definitivă pentru Mario Iorgulescu! Câţi ani de puşcărie face fiul preşedintelui LPF

Apelul făcut de Mario Iorgulescu împotriva sentinței de aproape 16 ani de închisoare a ajuns la final. Decizia magistraților a fost schimbată parţial.
18.10.2023 | 16:33
Sentinta definitiva pentru Mario Iorgulescu Cati ani de puscarie face fiul presedintelui LPF
Mario Iorgulescu, condamnat definitiv / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu fusese condamnat, în prima instanță, la 15 ani și 8 luni de închidiare. Acum, la apel, magistrații au desființat prima sentință și au judecat diferit. În primul rând, i-au aplicat o condamnare ceva mai ușoară, iar daunele către victime vor fi suportate de asigurator.

Ce pedeapsă a primit Mario Iorgulescu

Astăzi, 18 octombrie 2021, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv. Judecătorii l-au găsit vinovat pentru omor și au decis să îi adauge și condamnările pe care le avea anterior. Totuși, pedeapsa totală rezultată este mai mică decât cea din prima instanță.

ADVERTISEMENT

”Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare și sporul de 1 an și 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopește pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracțiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal.

ADVERTISEMENT

(…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare. (…)

Mario Iorgulescu, 13 ani și 8 luni de închisoare

Aplică inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 13 ani și 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice, de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ – din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 București – şi de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri.

ADVERTISEMENT

Înlătură dispoziția de obligare a inculpatului la plata de despăgubiri către părțile civile VICOL MARINELA și VICOL ION IULIAN, în cuantum de 50.000 lei cu titlu de daune materiale şi 100.000 euro cu titlu de daune morale pentru fiecare, acestea urmând să fie achitate de către partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A.

Mario Iorgulescu, sechestru financiar

Menține măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpatul IORGULESCU GINO MARIO prin ordonanța nr. 3588/P/2019 din data de 30.06.2020 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti numai până la concurența sumelor de 13.000 lei și 15.000 euro, în vederea recuperării cheltuielilor judiciare și în vederea garantării executării măsurii de siguranță a confiscării speciale. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu sunt contrare prezentei hotărâri.

ADVERTISEMENT

 În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge, ca nefondat, apelul declarat de persoana interesată SC Restaurante Trattoria Il Calcio SRL împotriva aceleiași sentințe. În baza art. 275 alin. 2 C.p.p., obligă persoana interesată SC Restaurante Trattoria Il Calcio SRL la plata sumei de 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă în privința soluției pronunțate asupra apelului.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare împotriva soluției de respingere a cererii de sesizare a Curții Constituționale. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 C.p.p., azi, 18.10.2023, ora 15,55.”, se arată în minuta deciziei instanței.

Ce spunea Mario Iorgulescu, după tragedia provocată

Mario Iorgulescu a provocat o adevărat tragedie pe șosea pe 8 septembrie 2019. Dani Vicol, un tânăr, tată a doi copii, a murit pe loc, iar Mario ajungea la Spitalul Elias. Externat la cererea părinților, Mario Iorgulescu pleca în Italia, acolo unde ar fi și acum.

”Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia (…) Nu am încercat să vorbesc vreodată cu familia victimei. Dar aș vrea să le transmit ceva, să îmi cer scuze. Vreau să le spun întâi condoleanțe. Chiar sunt sincer. Dar vreau să le spun că oamenii mai și greșesc. Vreau să le spun că aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală. Nu pot să dau timpul înapoi, dar pot să le fac o promisiune.

Voi avea grijă de acei copii, nu le va lipsi nimic, niciodată, mă voi ocupa personal, eu și familia mea. Voi face tot posibilul să nu ducă lipsă de nimic, chiar știu că le este greu fără tată, mi-aș fi dorit să nu se întâmple asta”, ne spunea Mario Iorgulescu.

ADVERTISEMENT