Sport

Gino Iorgulescu, dezvăluiri șocante în cazul fiului său Mario: „Mi s-au cerut 3 milioane de euro!”. De ce România a condamnat un „bolnav psihic”

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare! Președintele LPF devoalează lucruri neștiute din dosar, care pun pe gânduri specialiștii si opinia publică de la noi.
04.11.2023 | 21:15
Gino Iorgulescu dezvaluiri socante in cazul fiului sau Mario Mi sau cerut 3 milioane de euro De ce Romania a condamnat un bolnav psihic
Gino Iorgulescu, dezvăluiri șocante în cazul fiului său Mario: „Mi s-au cerut 3 milioane de euro!”. De ce România a condamnat un „bolnav psihic”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru accidentul mortal care a avut loc în septembrie 2019. Gino Iorgulescu, tatăl celui condamnat la omor cu intenție, dar și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a venit cu noi dovezi prin intermediul cărora expune cu totul și cu totul o altă variantă.

Două instanțe din Italia l-au declarat bolnav psihic, în grad de handicap, pe Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului şi drogurilor. Gino Iorgulescu a venit cu un amplu comunicat oficial prin care a expus varianta pe care Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu, a făcut-o publică: „Mario nu a fost drogat și nici beat”. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, Mario Iorgulescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Daniel Vicol, persoana decedată, a fost drogată. Atât Gino Iorgulescu, cât și avocații lui Mario Iorgulescu au condamnat felul extrem de dur în care tânărul de 28 de ani a fost judecat. Încadrarea juridică a cazului lui Mario Iorgulescu la „omor cu intenție” a șocat mai mulți profesioniști ai Dreptului.

În condițiile în care nu a existat niciun fel de intenție pentru producerea accidentului, ținând cont că autovehiculul condus de Mario Iorgulescu a intrat pe contrasens după ce a lovit un scuar nesemnalizat. În continuare, două instanțe din Italia l-au declarat bolnav psihic, în grad de handicap pe Mario Iorgulescu.

ADVERTISEMENT

Deși sentințele sunt recunoscute de România, judecătorii au exclus din start să dispună efectuarea unui expertize medico legale. După accidentul produs în urmă cu mai bine de 4 ani, Mario Iorgulescu a fost transportat la o clinică din Italia și nu a mai revenit în țară.

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a ales să răspundă amplu atât după scurgerea de informații în anchetă, cât și pentru ascunderea anumitor realități. Gino Iorgulescu le-a spus la dispoziție o poză în comă cu Mario Iorgulescu în momentul în care tânărul de 28 de ani a fost transportat de urgență în Italia.

ADVERTISEMENT
Gino Iorgulescu, strigătul de revoltă al unui tată disperat: „Fiul meu n-a fost drogat și nici beat”. FOTO: luju.ro
Gino Iorgulescu, strigătul de revoltă al unui tată disperat: „Fiul meu n-a fost drogat și nici beat”. FOTO: luju.ro

Gino Iorgulescu, comunicat oficial prin care le răspunde magistraților: „Ura față de mine v-a orbit. M-ați urât pe mine și ați creat acest caz”

Gino Iorgulescu a dorit să arate o altă față a cazului în urma căruia Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare. De asemenea, șeful LPF a dorit să tragă un semnal de alarmă și să atenționeze justiția română pentru respingerea tuturor probelor în apărare, dar și pentru faptul că a condamnat la închisoare un „un bolnav psihic”.

Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală, iar România a emis un mandat european de arestare, însă cel condamnat este internat la un spital de neuropsihiatrie din Italia, cu diagnostic grav, irecuperabil. „Pentru Dumnezeu, a fost un accident din culpă, nicidecum cu intenție, este clar că fiul meu nici nu cunoștea persoana și nici nu voia să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, urmează să vă așteptați la o reacție nu doar a firmelor de mașini (pentru că este o acuzație foarte gravă din partea magistraților să afirme că mașinile sunt arme și, practic, să acuze producătorii de mașini că produc arme), dar mai ales la reacții internaționale că este prima dată când cineva este condamnat pentru omor considerând mașina o armă, excepție făcând atacurile teroriste în care acestea chiar sunt folosite în acest scop. 

Țin să vă amintesc, înainte de toate, că mâine-poimâine veți fi și voi într-o situație similară, pentru că ura față de mine v-a orbit în a vedea că ați creat un precedent periculos pentru voi sau familia voastră. M-ați urât pe mine și ați creat acest caz, dar să vă aduceți aminte de ceea ce ați creat.

Pornind cu începutul, țin neapărat să subliniez anumite aspecte care m-au condus la emiterea acestui comunicat despre cazul fiului meu, în care doar 1% a fost adevărat, că a existat o victimă, în rest doar minciuni care sunt probate și de care știu atât procurorii cât și judecătorii, dar odată ce a fost dată comanda de nenorocire a șefului Ligii Profesioniste de Fotbal și, eventual, de scăpare a traficanților de droguri prinși în dosar, restul este poveste”, au fost cuvintele lui Gino Iorgulescu.

Gino Iorgulescu, acuzații în dosarul fiului său: „Oare nu era important să se cunoască și partea cealaltă de poveste?”

Virgil Boglea, avocat lui Mario Iorgulescu, a explicat că victima a fost drogată. Același lucru l-a susținut și Mario Iorgulescu în primul interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK după accident. Gino Iorgulescu a venit cu acuzații, nefiind de acord cu faptul că dopajul victimei nu a fost pus în lumina reflectoarelor.  „S-a accentuat și s-a speculat emoția publicului cu privire la droguri. Dar, în contextul actualității, nu ne putem pune o întrebare vis-a-vis de cei care protejează această lume? Păi cea mai bună dovadă este că s-a cenzurat tot și vi s-a dat ceea ce trebuia să știți, totul s-a făcut ‘ca la carte’ așa cum ați fost manipulați și cu alte boli.

Ne confruntăm în această perioadă cu expunerea publică a cazului judecătoarei Ana Măria Chirila, de la Tribunalul Suceava, acuzată de diverse fapte care implică droguri. Știm că există și au existat multiple alte asemenea cazuri în care magistrați și polițiști au fost implicați în activități legate de droguri ori de protecția celor care le traficau.

Dacă aceste lucruri sunt de notorietate, nu pot să nu mă întreb de ce în cauza fiului meu nu s-a spus niciodată de către presă că victima avea o concentrație de cocaină de consumator. Ziarele scriu „pe surse” orice informație care le convine pentru exploatarea emoției publice. Dar, tot ‘pe surse’, spunem și noi că familia extinsă a victimei era și este implicată în exact aceleași activități cu droguri.

Oare publicul ar fi judecat altfel cauza dacă știa aceste lucruri, că poate le-a vândut droguri propriilor copii și acum judecă? Nu știu, vorbim și noi „pe surse”. Oare nu era important să se cunoască și partea cealaltă de poveste? Nu era corect să se indice numele clanului din care provine o parte civilă – concubină persoanei vătămate și tatăl acesteia? Toate sunt întrebări retorice”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Gino Iorgulescu, ipoteză incredibilă: „Să mă gândesc că inclusiv acest accident a fost provocat. Cumva, de cineva…”

Gino Iorgulescu a amintit și de dosarul în care Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de complicitate la sechestrarea unui bărbat. În urma desfășurării evenimentelor, fiul LPF se gândește la o ipoteză șocantă.

„Inclusiv primul proces al fiului meu, acuzat că ar fi sechestrat o persoană în casa altuia? A fost doar în momentul nepotrivit când un alt clan s-a luat la bătaie și el era prezent în aceeași încăpere. Atât! Da evident, numele lui Mario ancorat avea să genereze cereri de bani.

Prima instanță l-a achitat pentru că era doar martor, dar, ghinion, a doua instanță a dispus „ce trebuia”… pentru că tocmai ce se întâmplase și accidentul. Mai mult, a fost condamnat de cine? De către două judecătoare excluse din magistratură: Daniela Panioglu și Alina Gulutanu. 

Mă întreb dacă nu e cazul să îmi pun problema și așa. Și să mă gândesc că inclusiv acest accident, ținând cont de toată desfășurarea de forțe ce a urmat, a fost provocat. Cumva, de cineva…

Sper, totuși, că nu s-ar fi putut ajunge până aici. Dar, în același timp, transmit un mesaj de atenționare către persoanele care mâine-poimâine s-ar putea afla în exact aceeași situație”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Gino Iorgulescu, ipoteză incredibilă: „Să mă gândesc că inclusiv acest accident a fost provocat. Cumva, de cineva...” FOTO: luju.ro
Gino Iorgulescu, ipoteză incredibilă: „Să mă gândesc că inclusiv acest accident a fost provocat. Cumva, de cineva…” FOTO: luju.ro

Dezvăluiri uluitoare: „Mi-a cerut 3 milioane de euro. Ginerele lui nici măcar nu era înmormântat”

Gino Iorgulescu a făcut o listă cu persoanele implicate în nefericitul accident de pe 8 septembrie 2019. Ulterior, președintele LPF a venit cu dezvăluiri uluitoare și a precizat că ginerele lui Daniel Vicol, tânărul decedat la 24 de ani în urma accidentului, i-a cerut suma de 3 milioane de euro, deși victima nu era nici măcar înmormântată.

„Într-adevăr, în 8 septembrie 2019, fiul meu a fost implicat în nefericitul accident din care o persoană și-a pierdut viața. Fără ca vreun moment să intenționez diminuarea dramei părinților victimei, înțelegând durerea încercată de aceștia pentru că și noi am riscat să ne pierdem copilul, totuși trebuie să fac unele precizări legate de acele momente DAR A AFIRMA CĂ MARIO A OMORÂT INTENȚIONAT PE CINEVA CĂLCÂND PE CADAVRE DOAR PENTRU NOTORIETATE ȘI FĂCÂND JOCUL CELOR CARE, DIN PĂCATE, I-AU MANIPULAT LA GREU, ESTE PREA MULT!

Daniel Vicol, persoana decedată în urma impactului în care nu purta centura de siguranță și se afla sub influența Cocainei, fiindu-i depistată o doză foarte mare, de consumator, membră a unui clan interlop specializat în trafic de persoane/proxenetism în afara granițelor țării.

Totodată, femeile din clan sunt renumitele vrăjitoare care au escrocat-o și pe Oana Zăvoranu. Totodată, există suspiciuni mai mult decât rezonabile că aceste persoane practicau în mod obișnuit înșelăciunea prin metoda ‘accidentul’. Socrul victimei a fost a doua zi la mine, la spital, și mi-a cerut 3 milioane de euro, în contextul în care ginerele lui nici măcar nu era înmormântat, iar fiul meu era în pragul morții.

După cum spuneam, încă din prima zi de după accident, socrul/tatăl concubinei persoanei vătămate, numitul Sigismund Mincă, zis Tane din clanul Sadoveanu din Chitila – în prezent în închisoare – a venit la spitalul unde era internat fiul meu să îmi ceară bani. Și nu orice sumă de bani. De la primul dialog avut cu acea persoana, adică chiar înainte de înmormântarea victimei mi s-au cerut 3 milioane de euro”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Strigăt disperat: „Fiul meu nu a fost drogat si nici beat!”

Gino Iorgulescu a adus noi acuzații și a admis că decizia organelor judiciare s-a făcut într-o singură direcție. Inițial, cauza a fost judecată pentru ucidere din culpă de Parchetul de pe lângă Judecatoria Sectorului 1. La mai puțin de o săptămână, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunal de către procurorul criminalist Anghel Alexandru.

„Motivul preluării intempestive nu se cunoaște. Sau, mai bine spus, nu se vrea cunoscut. Noi ne-am dat seama pe parcurs de ce s-a întâmplat asta. Pentru că procurorul de caz, în concurs cu familia concubinei victimei și cu sprijinul vădit al unei părți a presei să construiască un caz de omor în jurul accidentului rutier.

S-au omis multe elemente în aceasta ‘construcție’ și poate ne explică procurorul Anghel Alexandru, deși este retoric pentru ca s-a văzut cum a distras atenția publicului de la familia de interlopi si traficanți de droguri”, au fost cuvintele lui Gino Iorgulescu.

„Toate aceste circumstanțe trebuie să fie cunoscute înainte de a condamna public o persoană, indiferent de numele ei. Astfel, am să repet răspicat cele spuse mai sus: fiul meu nu a fost drogat și nici beat!!! A apucat să bea foarte puțin după ce a mâncat și neputându-și controla impulsul, a plecat la acea ora deci nu a apucat să se îmbete.

Mai târziu s-a aflat si cauza răspunzătoare de acest comportament impulsiv, și anume: leziunea pe creier de care nu știam, crezând ca manifestările și comportamentul lui sunt doar parte a unei perioade a adolscenței care va trece”.

  • 28 de ani are Mario, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal
ADVERTISEMENT