Fotbal international

S-a tras la sorți play-off-ul Europa League. Noroc imens pentru CFR Cluj și FCSB. Adversari facili pentru echipele noastre. Tabloul complet al meciurilor

18.09.2020 | 15:16
Sa tras la sorti playofful Europa League Noroc imens pentru CFR Cluj si FCSB Adversari facili pentru echipele noastre Tabloul complet al meciurilor
ADVERTISEMENT

Cu cine pot juca FCSB și CFR Cluj în play-off? Adversarii peste care pot da cele două echipe românești în play-off-ul Europa League nu sunt deloc unii de neglijat. Tragerea la sorți pentru turul care poate duce echipele românești în grupele competiției va avea loc astăzi, la Nyon, de la ora 15:00.

Campioana CFR Cluj și-a aflat adversara din turul trei preliminar, acolo unde o va întâlni pe Djurgardens (Suedia). Dacă reușesc să se califice, clujenii nu vor fi cap de serie și pot da în play-off din nou peste Dinamo Zagreb, echipa care i-a eliminat din UEFA Champions League. 

ADVERTISEMENT

Și pentru FCSB se anunță vremuri grele în play-off. După ce a reușit să o elimine pe Backa Topola, în ciuda problemelor cauzate de coronavirus, FCSB va juca în turul trei preliminr contra celor de la Slovan Liberec.


UPDATE, 18 septembrie, ora 15:45 / Iată cum arată tabloul complet al meciurilor din play-off-ul Europa League, care se vor disputa într-o singură manșă, joi, 30 septembrie.

ADVERTISEMENT

Ruta campioanelor

  • Young Boys (Elveția) – Tirana (Albania)
  • Dinamo Zagreb (Croația) – Floriana (Malta) / Flora Tallinn (Estonia)
  • Djurgardens (Suedia) / CFR Cluj (România) – KuPS (Finlanda) / Suduva (Lituania)
  • Ararat-Armenia (Armenia) / Celje (Slovenia) – Steaua Roșie Belgrad (Serbia)
  • Dinamo Brest (Belarus) – Ludogoreț Razgrad (Bulgaria)
  • Sarajevo (Bosnia&Herțegovina) / Buducnost (Muntenegru) – Riga (Letonia) / Celtic (Scoția)
  • Legia (Polonia) / Drita (Kosovo) – Qarabag (Azerbaidjan)
  • Sheriff (Moldova) / Dundalk (Irlanda) – KI (Feroe) / Dinamo Tbilisi (Georgia)

Ruta non-campioanelor

  • Hapoel Beer-Sheva (Israel) / Motherwell (Scoția) – Viktoria Plzen (Cehia) / SonderjyskE (Danemarca)
  • Rosenborg (Norvegia) / Alanyaspor (Turcia) – Mura (Slovenia) / PSV Eindhoven (Olanda)
  • St. Gallen (Elveția) / AEK Athens (Grecia) -Wolfsburg (Germania) / Desna (Ucraina)
  • FC Basel (Elveția) / Anorthosis (Cipru) – CSKA Sofia (Bulgaria) / B36 (Feroe)
  • Sporting (Portugalia) / Aberdeen (Scoția) – LASK (Austria) / Dunajska (Slovacia)
  • Charleroi (Belgia) / Partizan (Serbia) – Apollon Limassol (Cipru) / Lech Poznan (Polonia)
  • Beşiktaş (Turcia) / Rio Ave (Portugalia) vs AC Milan (Italia) / Bodo Glimt (Norvegia)
  • FC Copenhagen (Danemarca) / Piast Gliwice (Polonia) – Rijeka (Croația) / Kolos Kovalivka (Ucraina)
  • Malmö (Suedia) / Lokomotiva Zagreb (Croația) – Granada (Spania) / Locomotive Tbilisi (Georgia)
  • Shkendija (Macedonia) / Tottenham (Anglia) – FK Rostov (Rusia) / Maccabi Haifa (Israel)
  • FCSB (România) / Slovan Liberec (Cehia) – APOEL (Cipru) / Zrinjski (Bosnia&Herțegovina)
  • Standard Liege (Belgia) / Vojvodina (Serbia) – Fehervar (Ungaria) / Reims (Franța)
  • Willem II (Olanda) / Rangers (Scoția) – Galatasaray (Turcia) / Hajduk Split (Croația)
ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 septembrie, ora 15:00 / A început tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League, acolo unde ar putea ajunge și echipele românești CFR Cluj și FCSB dacă vor trece în turul 3 preliminar de Djurgardens, respectiv Slovan Liberec. Meciurile se vor disputa într-o singură manșă, joi, 30 septembrie.

CFR Cluj a avut noroc la tragerea la sorți. În cazul în care va trece de Djurgardens, va juca în play-off pe teren propriu cu învingătoarea dintre Kups (Finlanda) și Suduva (Lituania).

ADVERTISEMENT

Și FCSB a avut mare noroc la tragerea la sorți, urmând să întâlnească în play-off, tot pe teren propriu, învingătoarea dintre APOEL (Cipru) și Zrinjski (Bosnia&Herțegovina).


UPDATE, 18 septembrie, ora 10:37 / UEFA a anunțat urnele pentru tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul Europa League și astfel vom ști cu cine pot pica CFR Cluj și FCSB dacă se vor califica.

CFR Cluj nu va fi cap de serie și ar putea întâlni Young Boys Berna (Elveția) sau Dinamo Zagreb (Croația). În urna ardelenilor vor fi doi capi de serie și patru formații care nu sunt favorite, astfel că echipa lui Dan Petrescu ar putea avea șansă să scape de cele două puternice formații.

ele

De partea cealaltă, FCSB a fost prima sub linie pentru urna capilor de serie și ar putea da peste Tottenham Hotspur, Galatasaray Istanbul și Standard Liege.

ele


FCSB nu este cap de serie, dacă ajunge în play-off

Odată cu eliminarea celor de la Backa Topola, reușită la penalty-uri, după un meci halucinant, FCSB a obținut accesul în turul trei preliminar al Europa League, acolo unde va juca în compania cehilor de la Slovan Liberec. 

Dacă trec și de cehi, care au reușit să îi elimine pe lituanienii de la Riteriai (5-1), cei de la FCSB vor ajunge în play-off, acolo unde nu vor fi cap de serie. Pentru ca „roș-albaștrii” să obțină acest statut, era necesar ca două dintre cele nouă echipe aflate în urna capilor de serie să fie eliminate în turul doi.

Azi are loc tragerea la sorți pentru play-off-ul Europa League. Cu cine pot juca FCSB și CFR Cluj. Numele tari care îi așteaptă pe români
Adversarii FCSB-ului vor fi cei din urma din care fac parte, printre altele, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Sporting Lisabona și Galatasaray

Din nefericire pentru clubul lui Gigi Becali, doar BATE Borisov a părăsit competiția, fiind eliminată de CSKA Sofia. S-au calificat Tottenham, FC Copenhaga, Wolfsburg, APOEL, Galatasaray, Partizan Belgrad, FC Basel și Malmo, care vor fi capi de serie. 

FCSB a ratat la mustață prezența în urna care ar fi avantajat-o. Standard Liege a avansat în urna capilor de serie, luând la limită fața românilor, care ar putea da în play-off peste Tottenham, PSV, Sporting sau Galatasaray. Desigur, totul depinde și de ce vor reuși echipele în turul trei. 

Acestea sunt meciurile care se vor disputa în turul trei, de către potențialii adversari ai FCSB-ului, aflați în urna capilor de serie:

  • Shkendija – Tottenham Hotspur
  • FC Copenhaga – Piast Gliwice
  • Wolfsburg – Desna Chernihiv
  • APOEL – Zrinjski Mostar
  • Galatasaray – Hajduk Split
  • Charleroi – Partizan Belgrad
  • FC Basel – Anorthosis
  • Malmo – Lokomotiva
  • Besiktas – Rio Ave
  • Sporting Lisabona – Aberdeen
  • Mura – PSV Eindhoven 
  • Viktoria Plzen – SonderjyskE

Pentru FCSB, accederea în play-off va fi o misiune extrem de dificilă. Meciurile din turul trei vor avea loc peste doar o săptămână, iar FCSB primește vizita lui Slovan Liberec pe Arena Națională joi, 24 septembrie.

Echipa „roș-albastră” se află într-o situație foarte dificilă, întrucât jucătorii aflați în izolare nu vor putea fi recuperați până atunci.

Mai mult decât atât, FCSB riscă să nu se poată baza nici pe Florinel Coman, care a ieșit accidentat la Topola, acuzând dureri puternice. Coman a părăsit terenul în minutul 73 și a fost surprind urmărind restul meciului cu piciorul în atele.

Cu cine pot juca FCSB și CFR Cluj în play-off. Adversarii peste care poate da echipa lui Dan Petrescu

Eliminată din turul trei al UEFA Champions League de Dinamo Zagreb, campioana CFR Cluj va avea o misiune dificilă în fața campioanei Suediei, Djurgardens IF.  Cel puțin asta susține Dan Petrescu, antrenorul clujenilor mărturisind la începutul lunii că se teme de suedezi.

„Am ştiut că voi pica împotriva celei mai grele echipe. Nu-mi revin de la şoc. Preferam să joc cu Tottenham acasă. Jucăm în Suedia şi ei au mai multe şanse ca noi. Aveam nevoie de noroc. Cum să cazi cu echipa care a câştigat campionatul în Suedia şi mai jucăm şi pe sintetic”, a spus Dan Petrescu după ce a aflat că ar putea juca împotriva lui Djurgardens IF. 

Dacă CFR reușește să se califice pe terenul suedezilor, pentru formația lui Dan Petrescu va urma un adversar și mai dificil în play-off-ul Europa League. Printre posibilii adversari sunt și echipele care au fost eliminate din turul trei preliminar al UEFA Champions League. 

CFR Cluj poate să joace în play-off cu Dinamo Zabreg, Young Boys, Steaua Roșue Belgrad, Qarabag sau Dinamo Brest
CFR Cluj poate să joace în play-off cu Dinamo Zabreg, Young Boys, Steaua Roșue Belgrad, Qarabag sau Dinamo Brest

Young Boys (Elveția), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Qarabag (Azerbaidjan), Dinamo Brest (Belarus) sau Dinamo Zagreb (Croația) ar putea fi adversarii CFR-ului. 

Tragerea la sorți care va avea loc la Nyon va fi transmisă pe site-ul UEFA mâine și va fi disponibilă în format live text și pe FANATIK.

ADVERTISEMENT