Sport

Tragerea la sorți a optimilor de finală din Europa League și Conference League. Cu cine au căzut Manchester United și Juventus. Lazio o întâlnește pe AZ Alkmaar

Vineri, la Nyon, începând cu ora 13:00, aa avut loc tragerea la sorți pentru optimile de finală în Europa League și Conference League.
24.02.2023 | 14:37
Tragerea la sorti a optimilor de finala din Europa League si Conference League Cu cine au cazut Manchester United si Juventus Lazio o intalneste pe AZ Alkmaar
La Nyon, are loc vineri tragerea la sorți pentru optimile Europa League și Conference League.
ADVERTISEMENT
24-02-2023
12:40

Optimi de finală Conference League, tragerea la sorți

S-au tras la sorți meciurile din cadrul optimilor de finală în Conference League. Lazio, formația care a eliminat-o pe CFR Cluj, va juca împotriva lui AZ Alkmaar. În timp ce West Ham, trupa care a câștigat grupa în care a evoluat FCSB, o va avea drept adversară pe AEK Larnaca. Optimile se joacă, tur-retur, pe 9 și 16 martie.

  • Lazio – AZ Alkmaar
  • Lech Poznan – Djurgardens
  • Basel – Slovan Bratislava
  • Sheriff Tiraspol – Nice
  • Anderlecht – Villarreal
  • Gent – Istanbul Bașakșehir
  • AEK Larnaca – West Ham
  • Fiorentina – Sivasspor
24-02-2023
11:25

Optimi de finală Europa League, tragerea la sorți

S-au tras la sorți meciurile din cadrul optimilor de finală ale Europa League. Acestea se vor juca în dublă manșă, pe 9 și 16 martie.

  • Union Berlin – Royale Union Saint-Gilloise;
  • FC Sevilla – Fenerbahce;
  • Juventus Torino – Freiburg;
  • Bayer Leverkusen – Ferencvaros;
  • Sporting Lisabona – Arsenal Londra;
  • Manchester United – Real Betis
  • AS Roma – Real Sociedad;
  • Șahtior Donetsk – Feyenoord Rotterdam.

Returul play-off-ului din Europa League și Conference League ne-a oferit numele ultimelor echipe calificate pentru optimile de finală ale competiției. Din păcate, singura reprezentantă a României rămasă în întrecerile continentale, CFR Cluj, a părăsit întrecerea, după 0-0, în Gruia, cu Lazio.

Cum arată cele două urne pentru tragerea la sorţi a optimilor din Europa League 2022-2023

În urna capilor de serie se vor regăsi formațiile care au câștigat grupele desfășurate în toamnă. Acestea vor avea avantajul că vor juca meciurile din manşa retur pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

Urna 1: Arsenal, Betis Sevilla, Real Sociedad, Freiburg, Fenerbahce Istanbul, Union Saint-Gilloise, Feyenoord Rotterdam, Ferencvaros Budapesta.

În cea de-a doua sunt reprezentate formațiile care s-au calificat în urma play-off-ului. Și nu lipsesc numele mari. Între ele, Manchester United, care a reușit să o elimine pe FC Barcelona, Union Berlin, revelația din Bundesliga. Dar și Juventus Torino, pentru care întrecerea reprezintă ultima șansă de a prinde ediția de anul viitor din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Urna 2: Manchester United, Sporting Lisabona, Union Berlin, Sevilla, Juventus Torino, Șahtior Donețk, Bayer Leverkusen, AS Roma.

Când are loc tragerea la sorţi pentru optimile din Europa League 2022-2023

Tragerea la sorţi pentru optimile din Europa League va avea loc vineri 24 februarie, de la ora 13:00, la Nyon. Evenimentul va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al UEFA, dar şi pe site-ul forului continental.

ADVERTISEMENT

Există o singură condiţie la tragerea la sorţi pentru barajul din Europa League 2022-2023. Echipele din acelaşi campionat nu pot fi împerecheate, astfel că nu putem avea duelurile Arsenal – Manchester United, Real Sociedad – Sevilla, ori confruntări între Freiburg și Union Berlin sau Bayer Leverkusen.

Meciurile din optimi se vor desfășura pe 9 martie, turul, și 16 martie, returul.

Cum arată cele două urne pentru tragerea la sorţi a optimilor din Conference League 2022-2023

Sistemul este similar precum la Europa League. În urna capilor de serie se regăsesc formațiile care au izbutit să câștige grupele desfășurate în toamnă. Iar în cea secundă sunt prezente formațiile care au câștigat barajul.

ADVERTISEMENT

Urna 1: West Ham United, Nice, AZ Alkmaar, Slovan Bratislava, Villarreal, Djurgardens IF, Istanbul Bașakșehir, Sivasspor.

Urna 2: Anderlecht, Gent, AEK Larnaca, Fiorentina, Lazio, Lech Poznan, Sheriff Tiraspol, Basel.

Când are loc tragerea la sorţi pentru optimile din Conference League 2022-2023

Tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Conference League are loc la Nyon, tot astăzi, de la ora 14:00. Meciurile din optimi se vor desfășura pe 9 martie, turul, și 16 martie, returul.

ADVERTISEMENT