Sport

Nebunie în presa din Marea Britanie și Spania, după ce Manchester United a câștigat dubla thriller cu Barcelona: „Europa nu e pentru Barca”

Barcelona a fost eliminată de Manchester United în play-off-ul Europa League. Reacția presei din Spania și Marea Britanie după „dubla” de foc dintre cele două echipe.
24.02.2023 | 00:53
Nebunie in presa din Marea Britanie si Spania dupa ce Manchester United a castigat dubla thriller cu Barcelona Europa nu e pentru Barca
Nebunie în presa din Marea Britanie și Spania, după ce Manchester United a câștigat dubla thriller cu Barcelona: „Europa nu e pentru Barca”. FOTO: Twitter Manchester United
ADVERTISEMENT

Barcelona a fost eliminată în play-off-ul pentru optimile Europa League de Manchester United. După egalul de pe Camp Nou din urmă cu o săptămână, scor 2-2, „catalanii” au pierdut pe Old Trafford, scor 1-2 și au părăsit prematur a doua competiție europeană.

Reacția dură a presei din Spania după eliminarea Barcelonei: „Europa nu este pentru Barca”

Manchester United s-a impus după un „thriller”, scor 4-3 la general și va fi prezentă la tragerea la sorți pentru optimile Europa League. De cealaltă parte, Barcelona este eliminată pentru al doilea sezon consecutiv din Europa League.

ADVERTISEMENT

„Europa nu este pentru Barca” „Coșmarul european, fără sfârșit”, a titrat publicația As.com, după ce echipa pregătită de Xavi a dezamăgit. „Barcelona pierde pe Old Trafford, după ce a condus pe tabela de marcaj, și este eliminată din Europa League pentru al doilea an consecutiv”, au scris jurnaliștii spanioli.

De asemenea, Marca a subliniat faptul că o repriză bună a Barcelonei nu a fost suficient pentru a obține calificarea. Fred și Antony au întors soarta calificării în a doua repriză. „Europa este încă prea mare pentru Barcelona” , „O primă repriză bună nu este suficientă în Europa”, au notat cei de la Marca.

ADVERTISEMENT

Manchester United, „călăul” Barcelonei în Europa League

Robert Lewandowski, din penalty, în minutul 18, a marcat singurul gol al partidei pentru Barcelona. David de Gea a fost aproape să respingă execuția atacantului polonez. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo nu i-au luat din merite lui Manchester United care a scos-o prematur din Europa League pe Barcelona.

„Catalanii” au părăsit Champions League după ce s-au clasat pe locul trei în grupă, în timp ce Manchester United a terminat pe locul 2 în grupa de Europa League. „Barca cade pe Old Trafford și este eliminată. Manchester United o învinge pe Barça în play-off-ul Europa League și îi lasă pe blaugrana fără competiție europeană.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a adus-o pe Barça în avantaj în prima repriză cu un penalty, dar Manchester United a fost mult superioară în repriza secundă și a venit din spate cu golurile reușite de Fred și Antony”, a notat publicația spaniolă.

„Barca pierde la Manchester și își ia rămas bun. Europa i-a arătat lui Barça că nu este încă pregătită să revină pentru a lupta pentru titlurile continentale. Noapte tristă pentru Barcelona, care continuă să aibă coșmaruri în Europa. Sunt deja multe și repetate frustrările „catalanilor” în Liga Campionilor și Europa League”, se arată pe site-ul spaniol sport.es.

ADVERTISEMENT

Reacția presei din Marea Britanie după ce Manchester United a eliminat-o pe Barcelona și s-a calificat în optimile Europa League: „Revenire uluitoare”

Manchester United a ieșit învingătoare la finalul „dublei” de foc cu Barcelona. Astfel, parcursul bun din Premier League al echipei lui Erik ten Hag este încununat cu o calificare în optimile Europa League. Satisfacția e cu atât mai mare, cu cât „diavolii roșii” au scos-o din competiție pe marea rivală Barcelona.

„Diavolii roșii câștigă un thriller din Europa League, în timp ce reușitele inspirate ale lui Fred și Antony o trimit pe Manchester United în optimile de finală. Echipa lui Erik ten Hag a produs o revenire uluitoare pentru a elimina Barcelona din Europa League”, au scris jurnaliștii englezi de la The Sun.

„Manchester United, victorie memorabilă cu Barcelona și se califică în optimile Europa League”, a titrat Daily Mail. Despre o revenire fabuloasă a lui Manchester United scriu și jurnaliștii de la Mirror Sport. Fred și Antony au devenit eroii englezilor după golurile în poarta lui Ter Stegen.

„Manchester United a revenit uimitor pentru a o elimina pe Barcelona din Europa League, datorită cuplului brazilian Fred și Antony”, a titrat Mirror Sport.

Pentru Manchester United urmează duelul din finala Cupei Ligii Angliei împotriva lui Newcastle. Meciul este programat duminică, 26 februarie, ora 18:30. „Diavolii roșii” au moralul ridicat înaintea partidei găzduite de grandiosul stadion Wembley.

ADVERTISEMENT