Sport

Baby campioana! Un singur fotbalist din lotul FCSB -ului a mai câștigat un titlu de campion, majoritatea fiind juniori la ultimul triumf al roș-albaștrilor

În 2015, la ultimul titlu de campioană câștigat de FCSB, Florinel Coman, Denis Olaru sau Tavi Popescu erau la copii și juniori.
08.04.2024 | 10:42
Baby campioana Un singur fotbalist din lotul FCSB ului a mai castigat un titlu de campion majoritatea fiind juniori la ultimul triumf al rosalbastrilor
Florinel Coman era la Academia Gheorghe Hagi in 2015 FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Cu șapte etape înainte de finalul play-off ului, FCSB a luat o opțiune definitivă pentru câștigarea titlului, primul după o pauză de nouă ani, pentru echipa lui Gigi Becali.

Doar Chiricheș a câștigat un titlu de campioană

FCSB s-a apropiat și mai mult de titlu, după victoria lejeră din partida cu Universitatea Craiova, scor 2-0, iar adjudecarea iminentă a titlului va fi o premieră pentru toți fotbaliștii echipei, cu excepția unuia.

ADVERTISEMENT

Concret, din actualul lot al echipei lui Gigi Becali, doar Vlad Chiricheș știe ce înseamnă să fii campion al României. A luat campiontul în sezonul 2012-2013, după care a plecat la Tottenham pentru 9,5 milioane de euro.

Campion a mai fost și Risto Radunovic (31 ani), dar în țara natală, la Buducnost Podgorica, chiar de două ori, în 2012 și 2017, după care s-a transferat în România, la Astra.

ADVERTISEMENT

La vremea ultimului titlu al roș-albaștrilor, doar câțiva fcsbiști erau în activitate, la echipele de seniori. Cu nouă ani în urmă, Valentin Crețu (35 ani) juca la Gaz Metan Mediaș, Ovidiu Popescu (30 ani) era la Poli Timișoara, iar Alexandru Băluță (30 ani) la Universitatea Craiova.

Restul, adică marea majoritate a componenților actualei echipei, erau la copii și juniori și nu făcuseră cunoștință cu fotbalul mare, visând la ceea ce pot deveni acum.

ADVERTISEMENT

Pintilii era în Arabia Saudită, Charalambous în Cipru

Nici cei care stau pe banca FCSB-ului nu au fost niciodată campioni, iar la titlul din 2015 erau departe de țară. Pintilii plecase la Al Hilal, unde a jucat un sezon, în vreme ce Charalambous juca în țara natală, la AEK Larnaca, unde și-a încheiat cariera de fotbalist.

Un caz aparte este cel al antrenorului secund Lucian Filip, care în 2015 era fotbalist activ și a ieșit campion. Filip a renunțat la fotbal în 2021 și acum poate fi campion ca antrenor.

ADVERTISEMENT

Cât despre Gigi Becali, acesta tocmai ieșise din închisoare, fiind eliberat condiționat în aprilie 2024, după ce ispășise o parte din pedeapsa de trei ani și șase luni, primită în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi potențată de alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. Patronul FCSB-ului a stat după gratii un an și zece luni.

Câți ani aveau și unde jucau fotbaliștii FCSB-ului în 2015

Ștefan Târnovanu (14 ani) – Politehnica Iași

Andrei Vlad (15 ani) – Clubul Sportiv Școlar Târgoviște

Joyskim Dawa (18 ani) – AS Monaco

Ionuț Panțîru (19 ani) – Liceul Sportiv Iași

Denis Haruț (15 ani) – ACS Poli Timișoara

Andrei Pantea (11 ani) –  FCSB

Siyabonha Ngezana (17 ani) – Orlando Pirates

Nana Antwi (14 ani) – Ghana

Adrian Șut (15 ani) – ASA Tg. Mureș

Mihai Lixandru (13 ani) – FSCB

Denis Olaru (17 ani) – Gaz Metan Mediaș

Eduard Radaslavescu (10 ani) – ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin

Octavian Popescu (12 ani) – Regal Sport București

Andrei Pandele (11 ani) – FCSB

Baba Alhasan (15 ani) – African Talent Fotball Academy

Florinel Coman (16 ani) – Viitorul Constanța

David Miculescu (13 ani) – Academia Gheorghe Hagi

Luis Felipe (14 ani) – Portughesa Santisa

ADVERTISEMENT
Tags: