News

BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere

BAC 2023. Liceul în care niciun elev nu a reușit să treacă examenul. Rata de promovabilitate a fost „zero” în urma publicării rezultatelor.
07.07.2023 | 09:53
BAC 2023 Liceul in care niciun candidat nu a luat nota de trecere
BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere. Dezastru în cadrul unei unități de învățământ din județul Mehedinți. Aici, rata de promovare a examenului a fost zero. Ce spun reprezentanții instituției?

BAC 2023. Niciun elev din acest liceu nu a promovat examenul

Un liceu din județul Mehedinți a reușit „performanța” de a nu avea niciun elev care să promoveze examenul de Bacalaureat. Unitatea de învățământ se află pe „lista rușinii” a școlilor cu promovabilitate „zero” în acest an.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Liceul Tehnologic “Tudor Vladimirescu” din Şimian, judeţul Mehedinţi, unde niciun absolvent nu a luat notă de trecere la examenul de bacalaureat. Însă, directoarea insitituției nu a vrut să ofere explicații pentru situația dezastruoasă de la liceul pe care îl conduce, potrivit Antena 3.

Femeia le-a răspuns reporterilor că nu vrea să comenteze. De asemenea, conform rezultatelor, Mehedinți se află printre județele unde niciun absolvent de liceu nu a putut să obțină o notă de 10 înaintea rezolvării contestațiilor.

ADVERTISEMENT

La nivelul întregii țări vorbim de un număr de 53 de licee în care niciun elev, care a participat la examenul de bacalaureat, nu a reușit să ia media de trecere, conform informațiilor publicate pe platforma bacplus.ro.

Care este rata de promovabilitate la bacalaureat

Pe lângă unitatea de învățământ din Mehedinți, regăsim licee din județele Buzău, Constanța, Harghita, Alba, Ialomiţa, Satu Mare. De asemenea, în acest top se află și unități din Olt, Vâlcea, Bacău, Galați sau Teleorman.

ADVERTISEMENT

Rezultatele examenului de la BAC 2023 au fost afișate, luni, 3 iulie. Vorbim de primele rezultate, urmând ca cele finale să fie publicate vineri, 7 iulie. Contestațiile au fost rezolvate în perioada 4 iulie-6 iulie 2023.

În acest an, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 72,8%. Mai exact, 91.246 de candidați, dintre care 87.226 din promoția curentă, au reușit să ia examenul de bacalaureat. Acesta este a doua cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Remarcăm că este mai mică decât rata de promovabilitate din anul 2022, atunci când 73,3% dintre candidați au luat nota de trecere. Însă, este mai mare decât cea din anul 2021, de 67,8%, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO