News

BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere

BAC 2023. Liceul în care niciun elev nu a reușit să treacă examenul. Rata de promovabilitate a fost „zero” în urma publicării rezultatelor.
07.07.2023 | 09:53
BAC 2023 Liceul in care niciun candidat nu a luat nota de trecere
BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

BAC 2023: Liceul în care niciun candidat nu a luat nota de trecere. Dezastru în cadrul unei unități de învățământ din județul Mehedinți. Aici, rata de promovare a examenului a fost zero. Ce spun reprezentanții instituției?

BAC 2023. Niciun elev din acest liceu nu a promovat examenul

Un liceu din județul Mehedinți a reușit „performanța” de a nu avea niciun elev care să promoveze examenul de Bacalaureat. Unitatea de învățământ se află pe „lista rușinii” a școlilor cu promovabilitate „zero” în acest an.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Liceul Tehnologic “Tudor Vladimirescu” din Şimian, judeţul Mehedinţi, unde niciun absolvent nu a luat notă de trecere la examenul de bacalaureat. Însă, directoarea insitituției nu a vrut să ofere explicații pentru situația dezastruoasă de la liceul pe care îl conduce, potrivit Antena 3.

Femeia le-a răspuns reporterilor că nu vrea să comenteze. De asemenea, conform rezultatelor, Mehedinți se află printre județele unde niciun absolvent de liceu nu a putut să obțină o notă de 10 înaintea rezolvării contestațiilor.

ADVERTISEMENT

La nivelul întregii țări vorbim de un număr de 53 de licee în care niciun elev, care a participat la examenul de bacalaureat, nu a reușit să ia media de trecere, conform informațiilor publicate pe platforma bacplus.ro.

Care este rata de promovabilitate la bacalaureat

Pe lângă unitatea de învățământ din Mehedinți, regăsim licee din județele Buzău, Constanța, Harghita, Alba, Ialomiţa, Satu Mare. De asemenea, în acest top se află și unități din Olt, Vâlcea, Bacău, Galați sau Teleorman.

ADVERTISEMENT

Rezultatele examenului de la BAC 2023 au fost afișate, luni, 3 iulie. Vorbim de primele rezultate, urmând ca cele finale să fie publicate vineri, 7 iulie. Contestațiile au fost rezolvate în perioada 4 iulie-6 iulie 2023.

În acest an, rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 72,8%. Mai exact, 91.246 de candidați, dintre care 87.226 din promoția curentă, au reușit să ia examenul de bacalaureat. Acesta este a doua cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Remarcăm că este mai mică decât rata de promovabilitate din anul 2022, atunci când 73,3% dintre candidați au luat nota de trecere. Însă, este mai mare decât cea din anul 2021, de 67,8%, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT