News

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Câţi candidaţi s-au înscris pentru prima probă. Calendarul examenelor

20.08.2020 | 23:18
Bacalaureat 2020 sesiunea de toamna Cati candidati sau inscris pentru prima proba Calendarul examenelor
ADVERTISEMENT

Peste 42.700 de candidați s-au înscris la sesiunea august – septembrie a Bacalaureatului 2020.

Potrivit datelor oficiale cei 42.700 de candidați vor susține probele din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național.

Probleme vor începe luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română și vor dura mai multe zile.

ADVERTISEMENT

Calendar Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă, august – septembrie

Conform comunicatului de presă al Ministerului Educației, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provind din promoția 2019-2020.

De asemenea, 17.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare, din alți ani, anunță Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Marți, 25 august, va fi susținută proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 26 august, elevii vor susține proba la alegere a profiului și specializării.

Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține pe 27 august proba scrisă la Limba și literatura română.

ADVERTISEMENT

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, au menționat cei din minister, conform Agerpres.

Rezultatele vor fi fișate în data de 2 septembrie, până la ora 12.00 și vor fi urmate de etapa depunerii contestațiilor în aceeași zi, în intervalul orar 14.00 – 20:00.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației reamintește că, fel ca în prima sesiune, rezultatele vor fi publicate doar după anonimizarea numelui și prenumelui, pentru a respecta regulamentul GDPR (regulamentul general privind protecția datelor).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, mai este menționat în comunicat.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, în perioada 3-4 septembrie, vor fi anunțate sâmbătă, 5 septembrie.

Probleme scrise vor începe la ora 9:00, iar elevii trebuie să știe că accesul lor va fi permis începând cu ora 8.30.

Candidații trebuie să știe că nu au voie să încerce să fraudeze examenul, în caz contrar vor fi scoși din sala de examen.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)“, a transmis MEC.

ADVERTISEMENT