News

Subiecte Chimie Bacalaureat 2020. Ce au avut de rezolvat elevii. Update

25.06.2020 | 15:30
Subiecte Chimie Bacalaureat 2020 Ce au avut de rezolvat elevii Update
Ce subiecte au picat la proba de Chimie și cum trebuiau rezolvate. Sursa foto: edu.ro
ADVERTISEMENT

Joi, 25 iunie 2020 a fost programată cea de-a treia și ultima probă a examenului de Bacalaureat, iar elevii au avut ocazia să aleagă una dintre materiile specifice profilului liceului pe care l-au urmat. Chiar dacă vor trebui să facă față unor condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii nu au de gând să se dea bătuți.

Au promis că vor respecta cu sfințenie toate regulile impuse de Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății și vor face tot ce le stă în putință pentru a obține o medie cât mai bună. Nu de alta, dar  vor să intre cu dreptul la cele mai bune facultăți și să aibă cariere de succes. Dintre cei 155.500 de tineri care s-au înscris la prima sesiune din 2020, 32.000 provin din seriile precedente.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește rezultatele, pentru prima dată de la introducerea acestui sistem de examinare le vor fi comunicate doar online. Fiecare dintre candidați va primi un cod care va fi tipărit pe liste alături de notă și medie, fără nume și prenume. Decizia vine după ce părinții nu și-au dat acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor.

BAC 2020. Ce subiecte au picat la proba de Chimie

UPDATE 15.00: Subiectele la proba de Chimie au fost publicate pe edu.ro.

Subiecte Chimie organică

Subiecte Chimie anorganică

Mulți dintre absolvenții liceelor cu profil real au ales Chima ca disciplină pentru ultima probă a acestei sesiuni. Și dacă vor ca subiectele să nu îi ia prin surprindere, trebuie să descarce modelele cu cerințe asemănătoare celor pe care elevii vor trebui să le rezolve în ziua examenului propriu-zis

ADVERTISEMENT

. Acestea sunt disponibile pentru descărcare pe edu.ro, site-ul oficial al insitituției conduse de Monica Anisie. De asemenea, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii trebuie să corecteze lucrările scrise. Astfel, tinerii își vor calcula cu ușurință punctajul și vor afla ce note au obținut.

Judecătorul Cristi Danileț, avertisment pentru elevii care încearcă să copieze la BAC

Chiar dacă se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, profesorii supraveghetori nu au de gând să „închidă ochii” la tentativele de fraudare a examenului. În plus, judecătorul Cristian Danileț le-a transmis absolvenților de liceu să trateze cu seriozitate cele mai importante testări din viața lor și să alunge imediat orice gând necurat. Nu de alta, dar vor fi aspru pedepsiți pentru faptele lor.

ADVERTISEMENT

Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda.

Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie <suflate> răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi!

ADVERTISEMENT

Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle. Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

Ce subiecte au picat la Chimie în 2019 la BAC

Ultimul examen din cadrul Bacalaureatului, sesiunea 2020, a fost susținut joi, la proba la alegere a profilului și specializării. Elevii au avut emoții și la Chimie.  Aceasta este și ultima probă de BAC. Iată ce a picat anul trecut la Chimie.

  • Subiecte Chimie organică BAC 2019
  • Subiecte chimie anorganică BAC 2019
ADVERTISEMENT