News

Bacalaureat 2022 toamnă. Barem la geografie și rezolvări pentru subiecte

La fel ca și în sesiunea de vară, FANATIK vă prezintă baremul de corectare pentru proba de geografie a examenului de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă, în clipa în care acesta va fi publicat de Ministerul Educației.
18.08.2022 | 10:35
Bacalaureat 2022 toamna Barem la geografie si rezolvari pentru subiecte
Baremul pentru examenul de geografie, Bac 2022, sesiunea de toamnă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
18-08-2022
12:19

Bac 2022, sesiunea de toamnă. Baremul pentru subiectele de la Geografie

Ministerul Educației a publicat pe subiecte.edu.ro baremul și rezolvările pentru subiectele de la Geografie.

 

Aproximativ 40.000 de elevi au spus pas examenului de Bac 2022 în această vară, însă ministerul îi așteaptă cu drag în sălile de examen pentru a mai încerca o dată să obțină o notă de trecere pentru acest examen.

Subiecte geografie Bacalaureat 2022 toamnă

După o perioadă grea, de pandemie, elevii nu au fost ”chinuiți” în vară cu subiecte grele, astfel că tinerii ar trebui să poată obține o notă de trecere cu un minim de efort. Cu toate acestea, doar 34.823 de elevi au răspuns apelului dascălilor și preferă să treacă peste acest an fără bătaia de cap a examenului de maturitate.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, mii de elevi vor susține această probă în data de 18 august 2022. Pentru a fi siguri că nu vor fi excluși din sala de examen, elevii trebuie să își lase la intrare ghiozdanele, telefoanele mobile sau orice alt ”accesoriu” care i-ar putea face să copieze. Totodată, elevii nu au voie în sală cu manuale, cărți, notițe, dicționare sau ciorne.

Elevii trebuie să știe că proba scrisă la geografie va începe la ora 9:00, însă accesul în sală va fi permis la 8:30. Fiecare elev va afla în ce sală a fost repartizat dacă va urmări cu atenție instrucțiunile profesorilor. Pentru a rezolva aceste subiecte, elevii vor avea la dispoziție nu mai puțin de trei ore. Acest timp se calculează din momentul în care profesorii au încheiat distribuirea subiectelor în sală.

ADVERTISEMENT

Important de știut, elevii nu pot părăsi sala de examen mai devreme cu o oră și jumătate de la rezolvarea, sau nu, a subiectului. La fel de important e ca elevii să folosească doar pastă sau cerneală de culoare albastră. În cazul în care un elev greșește sau vrea să corecteze ceva, singurul mod acceptabil de a face acest lucru e prin tăierea cu o linie orizontală a rândului greșit.

Dacă se observă orice tentativă de fraudă, elevul va fi scos afară din sala de examen și va avea interzis să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Barem subiecte geografie Bac 2022

La fel ca în fiecare sesiune de Bacalaureat, Ministerul Educației va pune la dispoziția elevilor un barem care le oferă șansa să își calculeze singuri nota obținută. Ca de obicei, FANATIK va publica după ora 15:00 acest barem, care le va permite tinerilor să își dea seama ce notă vor obține la examenul de geografie în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022. Potrivit regulamentului, fiecare subiect valorează 30 de puncte, în timp ce din oficiu elevii vor primi 10 puncte.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă

Elevii s-au putut înscrie la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 în perioada 18-25 iulie 2022. Așa cum s-a anunțat, puțin peste 34.000 de elevi au ales să participe la examen.

ADVERTISEMENT

Prima probă a examenului a fost susținută pe 16 august, însă examenul se va încheia pe 29 august. Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi vizibile în 3 septembrie 2022.

Așadar, structura examenului a fost stabilită după cum urmează: în 16 august a fost susținută proba scrisă la limba și literatura română. În 17 august, elevii vor susține proba obligatorie a profilului, urmând ca în 18 august să vină rândul probei scrise la alegere, specifică profilului și specializării (geografia în acest caz).

În 19 august 2022, ministerul a pregătit proba scrisă la limba și literatura maternă, urmând ca evaluarea competenței lingvistice și de comunicare orală la limba română să fie în perioada 22-23 august 2022. Proba orală la limba maternă a fost programată pentru 24 august, urmând ca în 25 august să fie evaluate diversele competențe digitale.

În perioada 26-29 august, elevii vor susține o serie de examene menite să evalueze competența lingvistică într-o limbă de circulație internațională, după care în 31 august se vor afla rezultatele la probele scrise. Cel mai probabil, aceste rezultate vor fi publicate până la ora 12:00, urmând ca până la 18:00 să fie depuse contestații.

Profesorii corectori vor avea obligația să rezolve aceste contestații în perioada 1-2 septembrie 2022. Elevii vor afla ce notă finală au obținut în intervalul 1-2 septembrie 2022, conform datelor oficiale prezentate de Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT