News

Băiat de 13 ani din Brașov, vândut de părinți. Unde a fost găsit minorul

Caz revoltător depistat în Brașov, acolo unde un băiat de 13 ani a fost vândut de părinți. Unde a fost găsit minorul de oamenii legii.
23.11.2023 | 17:58
Baiat de 13 ani din Brasov vandut de parinti Unde a fost gasit minorul
Gest revoltător al unor părinți din Brașov: și-au vândut băiatul de 13 ani unor ciobani. Sursa foto: DIICOT / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un băiat de doar 13 ani din județul Brașov ar fi fost vândut de părinți. Minorul nu a ajuns într-o nouă familie pentru a duce o viață adecvată vârstei sale, ci a fost exploatat de noii ”proprietari”.

Gest revoltător al unor părinți din Brașov: și-au vândut băiatul de 13 ani unor ciobani

Angajații de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au desfășurat, joi, cinci percheziții la domicilii din județul Brașov. Verificările au avut ca obiect un caz absolut scandalos.

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că un copil, în vârstă de 13 ani, ar fi fost vândut de părinți unor indivizi din Brașov. Minorul nu a fost ”cumpărat” pentru a fi crescut în condiții normale de trai, ba din contră. Acesta ar fi fost pus să muncească la două stâne.

Ancheta DIICOT a scos la iveală că, începând cu vara anului în curs, un bărbat implicat ar fi transportat și adăpostit minorul în două stâne aflate pe raza județului Brașov. Copilul era exploatat prin munca la stâne și prestarea altor servicii.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în prezent sunt cercetate două persoane. După ce au oferit bani părinților copilului de 13 ani, acestea l-au pus pe acesta să muncească la două stâne din județul Brașov, împiedicându-l să meargă la școală.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu vara anului 2023, în baza aceleiași rezoluții infracționale și la diferite intervale de timp, unul dintre făptuitori a transportat și adăpostit în două așezări păstorești (stâne) situate pe raza județului Brașov, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 13 ani, în scopul exploatării acesteia prin supunerea la muncă și prestarea unor servicii.

ADVERTISEMENT

Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o are făptuitorul în cadrul comunității rurale și a situației financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore care provine dintr-o familie cu o situație materială precară și cu un nivel de instrucție scăzut, a oferit diferite sume de bani părinților minorului în schimbul cărora aceștia și-au dat consimțământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele făptuitorului”, arată DIICOT.

Caz similar și în Covasna. Copil de 13 ani, vândut de tată la o fermă

În vara acestui an, un caz la fel de grav a ieşit la iveală în judeţul Covasna. Un copil de 13 ani a fost vândut de propriul tată unui individ care deținea o fermă de animale. Minorul a fost supus la munci grele şi un trai mizer.

ADVERTISEMENT

Băiatul a locuit o lungă perioadă în condiţii greu de imaginat. În plus, a fost obligat să muncească. Calvarul minorului s-a încheiat în iulie. Atunci, polițiștii au descins în ferma individului unde au şi găsit probe incriminatorii. La acea dată, atât părintele cât şi individul care a plătit pentru a-l exploata pe copil au fost arestaţi pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT
Tags: